80 χρoνια πριν… 1-11-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΕΑΣ ΣΚΥΛΟΥ: Ενα τελευταίον τηλεγράφημα ανέφερεν ότι με την μοιραίαν αταξίαν που επήλθε εις την Βαρσοβίαν, εκ του πολέμου και την έλλειψιν τροφίμων, πλείστοι κάτοικοι αναγκάζονται να τρώγουν κρέας σκύλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ: «Το σύμφωνον μη επιθέσεως, το συναφθέν μεταξύ Σοβιετικής Ενώσεως και Γερμανίας, μάς υπεχρέωνεν εις ουδετερότητα εν περιπτώσει συμμετοχής της Γερμανίας εις πόλεμον. Εφηρμόσαμεν την γραμμήν ταύτην με πνεύμα συνεπείας και η είσοδος των στρατευμάτων μας την 17ην Σεπτεμβρίου εις το έδαφος της πρώην Πολωνίας ουδόλως υπήρξεν αντίθετος προς τούτο. […] Είνε γνωστόν ότι τα στρατεύματά μας δεν εισήλθον εις το έδαφος της Πολωνίας ειμή όταν το πολωνικόν κράτος είχε διαλυθή και είχε παύσει να υπάρχη».

ΑΚΡΕΩΦΑΓΙΑ: Δι’ αγορανομικής διατάξεως ορίζεται ότι επειδή κατά τας ημέρας της ακρεωφαγίας εις τα αρτοποιεία ψήνονται πολλάκις φαγητά παρασκευασμένα μετά κρέατος, θα ενεργήται έλεγχος εις τα αρτοποιεία ίνα παύση η διαπιστωθείσα παράβασις της σχετικής διατάξεως και διωχθούν ως παραβάται, τόσον οι αρτοποιοί όσον και οι πελάται, κατά τα εν τη άνω διατάξει οριζόμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή