80 χρόνια πριν στην «Κ» 3-11-1939

80 χρόνια πριν στην «Κ» 3-11-1939

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΜΠΕΡΛΑΙΝ: Ο κ. Τσάμπερλαιν, αναφερόμενος εις τον λόγον του κ. Μολότωφ, είπεν ότι ούτος ανεμένετο ανυπομόνως υπό των εν Βερολίνω. Φαντάζομαι, όμως, εξηκολούθησεν, ότι θα επροκάλεσε αυτόθι ποίαν τινα απογοήτευσιν. Ο λόγος του κ. Μολότωφ εμελετήθη προσεκτικώς υπό της Κυβερνήσεως της Α.Μ. ήτις μετ’ ενδιαφέροντος έλαβεν υπό σημείωσιν τον δι’ αυτού γενόμενον καθορισμόν των μελλοντικών σκοπών της Σοβιετικής Κυβερνήσεως. Ο Τσάμπερλαιν υπενθύμισεν ότι εις τον λόγον τον οποίον ο κ. Μολότωφ είχεν εκφωνήσει την 31ην παρελθόντος Μαΐου είχεν είπη: «Είμεθα κεκηρυγμένοι υπέρ της ειρήνης και υπέρ της παρεμποδίσεως οιασδήποτε μορφής επιθέσεως». Αυτή εξηκολούθησεν, είναι και η θέσις της Κυβερνήσεως της Α.Μ., δεν είμαι δε διατεθειμένος να ασχοληθώ, παρακολουθών την φαντασιώδη πτήσιν εις την οποίαν ερρίφθη ο κ. Μολότωφ, περιγράφων τους σκοπούς των Συμμάχων.

ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ: Η αμερικανική Βουλή ενώπιον της οποίας ήρχισεν η συζήτησις του ψηφισθέντος υπό του Κογκρέσσου νόμου περί της ουδετερότητος των Ηνωμένων Πολιτειών, εψήφισε και αυτή σήμερον τον νόμον διά ψήφων 243 κατά 181. Κατά το ψηφισθέν σχέδιον, η αγορά πολεμικού υλικού θα γίνεται τοις μετρητοίς και η μεταφορά του δεν θα γίνεται δι’ αμερικανικών πλοίων. Ο νόμος επιτρέπει την αποστολήν πολεμικού υλικού εις τους ουδετέρους.

«ΓΚΑΖΟΖΑ»: Με την απαγόρευσιν της χρησιμοποιήσεως ζαχάρεως διά την παρασκευήν του γνωστού αεριούχου ποτού, η «γκαζόζα» μάς αφήνει… χρόνους. Ευτυχώς ότι ήλθεν ο χειμών και μέχρι του θέρους δεν θα χρειασθώμεν τας πρώτας της βοηθείας. Ας ελπίσωμεν, όμως, ότι έως τότε τα πράγματα θα έχουν αλλάξει, η ζάχαρις θα είναι άφθονος και το γκαρσόνι εις θέσιν να φωνάξη: «Μία παγωμένη, δύο νερά!…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή