Τηλεψυχιατρική και ευρωριάλιτι

Τηλεψυχιατρική και ευρωριάλιτι

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σύνδρομο ύβρεως» ο Ταγίπ Ερντογάν, «σύνδρομο ύβρεως» ο Γιάνης Βαρουφάκης και δεν ξέρω ποιος άλλος, μια και δεν παρακολουθώ τις καναλικές εκπομπές λάιφ στάιλ ή απλώς αβυσσαλέας ελαφρότητας. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απλώς έναν κάποιο ναρκισσισμό. Αλλά και από «υπομανία» αν πάσχει, αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Τάδε έφη ο «αγαπημένος ψυχίατρος» (έτσι αποκλήθηκε από μεσημεριανίστρια καναλιού) κ. Χρήστος Λιάπης, πάντα με τον πρόλογο ότι δεν είναι δεοντολογικό να γίνονται διαγνώσεις εκ του μακρόθεν.

Ο υπουργός Υγείας, σίγουρος ότι αυτοδιοίκητο δίχως δικούς μας ανθρώπους δεν νοείται, διόρισε πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ τον κ. Λιάπη. Υποθέτω ότι ο ορθοπεδικός κ. Βασίλης Κικίλιας ούτε πρόχειρες διαγνώσεις εξ αποστάσεως κάνει, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο τηλεχάχανο, ούτε χειρουργεί από το στούντιο, παρά την τεχνολογική πρόοδο. Υποθέτω επίσης ότι πιστεύει πως ένα ψυχιατρικό πόρισμα είναι εξίσου σοβαρό με ένα ορθοπεδικό, καρδιολογικό, κτλ. Μολαταύτα πείστηκε ότι ο τηλεδιαγνώστης κ. Λιάπης είναι αυτός ακριβώς που έλειπε από το ΚΕΘΕΑ. Οδεύουμε ταχέως προς ένα βαθύ «ετσιθελικό κράτος».

Οι τηλεγιατροί κάθε ειδικότητας, όσοι βιάζονται να παραβλέψουν τους όρους του επαγγέλματός τους (του λειτουργήματός τους ε;), διακυβεύουν τη σοβαρότητά τους εξίσου με όποιους άλλους λυγίζουν μπροστά στην αίγλη της κάμερας. Εξίσου με τους ιατροδικαστές που, για να κερδίσουν μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα τηλεπαρουσίας στα δελτία, διαβάζουν με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τα πορίσματά τους, με ανταγωνιστές τούς επίσης αχρείαστα αναλυτικούς αστυνομικούς και δικηγόρους. Εξίσου με τους πολιτικούς που, για να τρυγήσουν δημοσιότητα, ωρύονται εκ συστήματος. Και με τους (ευρω)βουλευτές που ξεχνούν ότι και αυτοί, λειτούργημα λένε ότι κάνουν, άρα οφείλουν να είναι στοιχειωδώς σοβαροί. Να μην ξεχνούν ποιος είναι ο πραγματικός εργοδότης τους στη διάρκεια της θητείας τους.

Αίφνης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Γεωργούλης δήλωσε ότι με τη βοήθεια του Θεού θα είναι ξανά κριτής σε τηλεοπτικό παιχνίδι. Ο Θεός; Δεν προβλέπεται εμπλοκή του. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Θα θυμίσει στον εκλεκτό της, που μάλιστα τον πριμοδότησε με σταυρούς, ότι η δουλειά του είναι οι Βρυξέλλες, όχι τα ριάλιτι; Ούτε δική της εμπλοκή προβλέπεται. Αλλωστε τον κ. Γεωργούλη τον επέλεξε για την εικόνα του, όχι για τις πολιτικές ιδέες του. Και την εικόνα του μόνο η μικρή οθόνη μπορεί να την υπηρετήσει. Αυτή που την παρήγαγε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή