Οι μπογιές της αήθειας…

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προ μηνός περίπου, η κ. Νίκη Κεραμέως έκανε ένα γλωσσικό ολίσθημα. Με δελτίο Τύπου χαρακτήρισε προσχηματικό το ενδιαφέρον «των κ. Φίλη και Τζούφη για διάλογο στη Βουλή και αποδείχθηκε με τον πιο εύληπτο τρόπο: την απουσία αμφοτέρων από τη Βουλή». Η υπουργός Παιδείας δεν γνώριζε ότι ο κ. Φίλης ήταν στο νοσοκομείο, «αλλά αφότου πληροφορήθηκα τη σημερινή αιτία απουσίας του κ. Φίλη, του τηλεφώνησα προσωπικά. Του εύχομαι ολόψυχα γρήγορα περαστικά και προσδοκώ, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει, σε εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία για το μέλλον των παιδιών μας» (16.10.2019).

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος της αναπληρώτριας τομεάρχου Παιδείας κ. Μερόπης Τζούφη, ήταν η τυπική συριζαϊκή: «Σκοτάδι και βούρκος η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. (…) Η κ. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια (…) για να πετύχει τους σκοπούς της και να τροφοδοτήσει τον προσωπικό της αριβισμό…»

Χθες ο κ. Φίλης, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την επίθεση αντιεξουσιαστών στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, ρώτησε: «Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές; Η επίθεση στο γραφείο της κ. Κεραμέως προφανώς είναι λυπηρή, ήταν ένα πταίσμα, ένα ελαφρύ πλημμέλημα, αυτό ήταν, πάντως κόκκινες μπογιές…».

Βεβαίως ο κ. Φίλης ανδρώθηκε σε ένα κόμμα που κλαψούριζε διότι διάφοροι ακροδεξιοί έκαναν αντισυγκεντρώσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν δικά του στελέχη έκαναν αντισυγκεντρώσεις κατά υπουργών, όπως έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κατά του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Υπήρξε υποψήφια βουλευτής του που προέτρεπε με tweets τον όχλο σε βιαιοπραγίες κατά των πολιτικών: «Αναφορές ότι ο ΓΑΠ τρώει αυτή τη στιγμή στην ταβέρνα “Σμαράγδα” στην περιοχή της Πεύκης. Πίνδου 24 και Ν. Πλαστήρα, Ανω Πεύκη». Είναι το κόμμα που τον περασμένο Ιανουάριο έλεγε «η επίθεση εναντίον της κατοικίας του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη, καθώς και ο βανδαλισμός της με πέτρες, αυγά και μπογιές δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο, αλλά και κατά της Δημοκρατίας. (…) Οι δράστες είναι φασίστες και τραμπούκοι. Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη». Τότε κανείς από το πολιτικό σύστημα δεν μίλησε για «πταίσμα» και «πλημμέλημα», κανείς δεν ρώτησε τον βουλευτή Πιερίας «φοβάστε τις μπογιές, τις πέτρες και τα αυγά;»

Τα δύο μέτρα και σταθμά είναι το ανήθικο πλεονέκτημα της Αριστεράς. Η λεκτική επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαφιλίππου ήταν «ανοίκεια, ειδεχθής και φασιστικού τύπου» (27.6.2018). Η επίθεση με μπογιές στο γραφείο της κ. Κεραμέως ήταν: ε, καλά, και τι έγινε τώρα; Πώς κάνετε έτσι για ένα πταίσμα;

Βεβαίως, ΣΥΡΙΖΑ είναι, τέτοιο ήθος περιμένουμε. Απλώς από ελάχιστους σαν τον κ. Φίλη περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή