80 χρoνια πριν… 15-11-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ: Αι πολεοδομικαί υπηρεσίαι των Παρισίων συνεχίζουν το έργον της προστασίας των αγαλμάτων και άλλων μνημείων της πόλεως. Οι αμμόσακκοι τα κατακαλύπτουν το ένα μετά το άλλο. Δεν είναι δε μικρά η σχετική δαπάνη. Μόνον διά να προστατευθή το άγαλμα του Λουδοβίκου 14ου εδαπανήθησαν 750.000 φράγκα.

ΡΩΣΟΪΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: […] διεξάγονται την στιγμήν αυτήν συνομιλίαι διά την εξεύρεσιν νέας βάσεως προς αποκατάστασιν φιλικών Ρωσσο-ιαπωνικών σχέσεων διά του διακανονισμού των εκκρεμών μεταξύ των δύο χωρών προβλημάτων. Αλλ’ η κυρία ιαπωνική αξίωσις έγκειται εις το να δεχθούν τα Σοβιέτ να παύσουν παρέχοντα οιανδήποτε συνδρομήν προς την Κίναν και τίποτε δεν επιτρέπει εις τους ξένους κύκλους να συμπεράνουν ότι η Ρωσσία είναι έτοιμη να παραιτηθή της εν Κίνα πολιτικής της.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Διά του ρωσσικού ατμοπλοίου «Σβανέτσια» διεκομίσθησαν εξ Οδησσού τα οστά της αειμνήστου Πριγκηπίσσης Αλεξάνδρας, θυγατρός του Βασιλέως Γεωργίου του Α΄ και συζύγου του Μεγάλου Δουκός Παύλου, αποθανούσης εν Πετρουπόλει το 1891. Τα οστά της Ελληνίδος Πριγκηπίσσης πρόκειται να εναποτεθούν εις τους εν Δεκελεία τάφους των αειμνήστων Βασιλέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή