80 χρoνια πριν… 22-11-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΧΙΤΛΕΡ: «[…] ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας ευθύς μετά την απόπειραν την διαπραχθείσαν εις Μπύργκερμπρωϋ την 8ην τρέχοντος [φωτ.], προέβη εις την λήψιν όλων εκείνων των μέτρων άτινα ενεδεικνύοντο διά την σύλληψιν του δράστου ή των δραστών αυτής. […] Μεταξύ των συλληφθέντων υπήρξε και εις ανήρ ο οποίος απεπειράθη παρανόμως να διέλθη την μεθόριον διά να εισέλθη εις το ελβετικόν έδαφος. Ο εν λόγω ήτο ο Γεώργιος Ελσερ, ετών 36, προσφάτως εγκατασταθείς εις το Μόναχον. […] Ο συλληφθείς δεν εφαίνετο ως δράστης της πράξεως […] κατόπιν όμως των συσσωρευθεισών αποδείξεων ως και του ανακαλυφθέντος κρυψώνος του και κατόπιν αντιπαραστάσεως μετά των άλλων, ο Ελσερ αφού αρχικώς επιμόνως ηρνήθη οιανδήποτε ενοχήν προέβη την 14ην τρ. εις πλήρεις ομολογίας».

ΘΕΡΜΑΝΣΗ: […] Επετράπη η λειτουργία των κεντρικών θερμάνσεων από της 16ης Ν/βρίου ε.ε., πάντως υπό την προϋπόθεσιν ότι η συνολική κατανάλωσις διά την χειμερινήν περίοδον θα είναι κατά 30% κατωτέρα της καθορισθείσης και συνιστάται όπως αι κεντρικαί θερμάνσεις μη λειτουργούν κατά τας οπωσδήποτε θερμοτέρας ημέρας του χειμώνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή