80 χρoνια πριν… 28-11-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΜΠΟΛΕΜΟΙ: Μια στοιχειώδη αλλά μεγάλη αλήθεια, που οι πολλοί να μην την είχαν ίσως ακόμη αντιληφθή καλά, ετόνισε στον λόγο του προς τους εμπόρους και τους βιομηχάνους ο κ. Πρωθυπουργός: Είμαστε εμπόλεμοι! Αν δεν είμαστε στρατιωτικώς και πολιτικώς – είμαστε όμως οικονομικώς εμπόλεμοι. Το συναλλαγματικό πρόβλημα, οι τεράστιες δυσκολίες του εισαγωγικού κι εξαγωγικού εμπορίου, μας έχουν μπάσει, θέλοντας και μη στον αγωνιώδη κύκλο του οικονομικού πολέμου. […] Σ’ αυτό τον πόλεμο, που είναι ο χειρότερος απ’ όλους, μια στάσι επιβάλλεται: Η άμυνα και μια σημαία – η αυτάρκεια.

ΡΩΣΟΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ: Το Σάββατον σοβαρώτατον επεισόδιον εδημιουργήθη εις τα ρωσσοφινλανδικά σύνορα συνεπεία του οποίου ο κ. Μολότωφ επέδωκε προς τον εν Μόσχα πρεσβευτήν της Φινλανδίας γραπτήν διαμαρτυρίαν. Δι’ αυτής εζητείτο η απομάκρυνσις των φινλανδικών στρατευμάτων [φωτ.] εις βάθος 25 χιλιομέτρων από της μεθορίου […]. Eν τω μεταξύ ο εν Ελσίνκι ανταποκριτής της Δανικής εφημερίδος «Πολίτικεν» μεταδίδει υπό πάσαν επιφύλαξιν ότι ερυθροί φρουροί διέβησαν τας ημέρας αυτάς τα φινλανδικά σύνορα […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή