Οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν ριζικά τώρα

Οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν ριζικά τώρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ώρα να ξυπνήσουμε και να βάλουμε το καταραμένο πολιτικό κόστος στην άκρη, εάν θέλουμε να σοβαρευτούμε σε ό,τι αφορά την εθνική άμυνα της χώρας. Εχουν περάσει 23 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και ακόμη συζητούμε τα αυτονόητα. Ξαφνικά, μας ξύπνησε από τον βαθύ μας ύπνο η συμπεριφορά του Ερντογάν και γέμισαν οι οθόνες απόστρατους και μη ειδικούς και τα καφενεία από διεθνολόγους. Καλό είναι αυτό από μια άποψη, γιατί χρειάζεται να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να ξυπνήσει μέσα μας ο έλλογος και υγιής πατριωτισμός. Αρκεί να μην αναζητούμε φανταστικούς σωτήρες και μαγικές λύσεις. Δεν υπάρχουν και θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε εθνικές απογοητεύσεις.

Πάμε όμως στο θέμα μας. Οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν ριζικά τώρα. Τα σχέδια είναι έτοιμα, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί.

Παράδειγμα, η ανάγκη ενοποίησης των Ειδικών Δυνάμεων που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε ένα θερμό επεισόδιο. Βασικό μάθημα των Ιμίων, η ανάγκη να τεθούν υπό ενιαία διοίκηση, να βρίσκονται κοντά στην Αθήνα για να μπορέσουν να αναχωρήσουν γρήγορα για μια αποστολή. Πάει να φύγει μία ταξιαρχία πεζοναυτών από τον Βόλο, ώστε να μη χρειάζονται παραπάνω ώρες μετακίνησης, και ξεσηκώνονται όλοι οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων. Η απόφαση ακυρώνεται. Αλλο παράδειγμα, η κατάργηση των ταξιαρχιών που δεν χρειάζονται στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργηθούν πραγματικά μάχιμες μονάδες με υψηλές διαθεσιμότητες. Πάλι ξεσηκώνονται οι βουλευτές και οι τοπικές κοινωνίες, και τα σχέδια μένουν στις ελληνικές καλένδες.

Ας τελειώνουμε όμως με όλα αυτά και να πάμε παρακάτω. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση και ανώτατη ηγεσία που θα πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα, θα εξηγήσει την ανάγκη άμεσων και δυσάρεστων αποφάσεων και θα τις υλοποιήσει εντός του 2020. Και το κυριότερο που έχει να κάνει το πολιτικό μας σύστημα, είναι να μάθει ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει στα δύσκολα να υποτάσσει το κομματικό και το πολιτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή