80 χρoνια πριν… 19-12-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ»: Συμπαθής η σκέψις της οργανώσεως εορτής διά τον πανηγυρισμόν ενός συγχρόνου και καταπληκτικού εκδοτικού θαύματος: της υπερεξηκονταετηρίδος της «Διαπλάσεως των Παίδων», του περιοδικού το οποίον έτερψεν, εδίδαξε και ενεθουσίασε τέσσαρας νεοελληνικάς γενεάς και το οποίον συνεχίζει με την ιδίαν σφριγηλότητα τον ωραίον του βίον.

ΑΥΤΟΒΥΘΙΣΗ: Το γερμανικόν θωρηκτόν τσέπης «Ναύαρχος κόμης φον Σπέε» κείται συντετριμμένον εις τον βυθόν του Νοτίου Ατλαντικού, 5 μίλλια έξωθι των ακτών της Ουρουγουάης, ανατιναχθέν υπό του πληρώματός του διά να μην πέση εις χείρας των ενεδρευόντων έξωθι του Ρίο ντε λα Πλάτα αγγλικών πολεμικών. Ο κυβερνήτης του «Ναυάρχου φον Σπέε» προετίμησε την λύσιν αυτήν αντί να αφίση το σκάφος παρωπλισμένον καθ’ όλην την διάρκειαν του πολέμου εις τον λιμένα του Μοντεβιδέο, ή να αψηφήση νέαν ναυμαχίαν μετά των αγγλικών πολεμικών σκαφών.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: Απόψε αφίκοντο ενταύθα τα πρώτα τμήματα του καναδικού στρατού αποτελούμενα εκ μιας μεραρχίας. Ταύτα εδεξιώθη ο υπουργός των Κτήσεων κ. Ηντεν και αι λοιπαί στρατιωτικαί και πολιτικαί αρχαί.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή