80 χρoνια πριν… 21-12-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ: […] Ο πλοίαρχος Λάγκσντορφ, κυβερνήτης του «Ναυάρχου φον Σπέε», ηυτοκτόνησε διά περιστρόφου. Ο πρεσβευτής της Γερμανίας επεβεβαίωσε την είδησιν. Ο κυβερνήτης του γερμανικού θωρηκτού προ της αυτοκτονίας του έγραψεν επιστολήν προς τον Γερμανόν πρεσβευτήν εις την οποίαν αναφέρει ότι όταν έλαβε την διαταγήν της γερμανικής Κυβερνήσεως όπως βυθίση το θωρηκτόν προυτίθετο μετά την αποβίβασιν του πληρώματος να παραμείνη εντός του σκάφους και αποθάνη κατά την ανατίναξιν.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ: Υπό της Δημαρχίας του Μπουένος Αϋρες ωργανώθη επίσημος εορτή των αποκαλυπτηρίων της πλακός της οδού εις την οποία εδόθη το όνομα του Ελληνος ήρωος της αργεντινής ανεξαρτησίας Γεωργίου Σπύρου. Κατά την τελετήν παρέστησαν ανώτεροι υπάλληλοι, αντιπρόσωποι διαφόρων πατριωτικών οργανώσεων και πλήθος λαού […].

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ: Η Εθνική Οργάνωσις της Νεολαίας μάς καλεί να της αποστείλωμεν ό,τι δύναται ο καθείς· μας ζητεί το μικρόν πρωτοχρονιάτικο δώρον μας, μιαν φανέλλαν, ένα πλεκτό, ένα κουτί γλυκύσματα, σιγαρέττα κ.ά., να τα φέρη, εις ένδειξιν χαιρετισμού και αγάπης εις τους πληθυσμούς οι οποίοι μαζί με τους στρατιώτας της μεθορίου φρουρούν τα σύνορα της Πατρίδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή