80 χρoνια πριν… 1-1-1940

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟ ΕΤΟΣ: Το νέον έτος ανατέλλει εν μέσω ταραχής πολλής. Πόλεμος εις την Δύσιν, πόλεμος εις τον Βορρά, πόλεμος εις την Απω Ανατολήν, ανησυχίαι πολλαί και αμφιβολία εις τον κόσμον ολόκληρον. Τι θα είναι η αύριον; Η Ελλάς ευρέθη μετά της περιοχής της έξω της δίνης. Φίλη μετά των γειτόνων, σύμμαχος μετά πολλών, ζη την ιδικήν της ειρήνην και εύχεται δι’ αυτήν […] αλλά και πάντοτε έτοιμη να αμυνθή της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητός της εάν και οποθενδήποτε ήθελεν απειληθή.

 

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Την 15ην Σεπτεμβρίου η Κυβέρνησις της Αυστραλίας απεφάσισε να συγκροτήση αμέσως δύναμιν εξ 20.000 εθελοντών δι’ υπηρεσίαν τόσον εντός όσον και εκτός της αποικίας. Λόγω του μέτρου τούτου ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Αμύνης ηυξήθη από 32 εις 45 εκατομμύρια λίρας.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ: Η ιδέα του εναερίου βομβαρδισμού των γραμμών και των μετόπισθεν του εχθρού δεν χρονολογείται από του προηγουμένου πολέμου. Η χρήσις του αεροπλάνου διά πολεμικούς σκοπούς εφηρμόσθη διά πρώτην φοράν εν τω κόσμω από τον ελληνικόν στρατόν κατά τους Βαλκανικούς πολέμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή