80 χρoνια πριν… 3-1-1940

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΟΥΝΙΤΙ ΜΙΤΦΟΡΝΤ: […] κατά το «Νταίηλυ Εξπρές» και το «Νταίηλυ Κρόνικλ», η μις Γιούνιτυ Μίτφορντ [δεύτερη από αριστερά], γνωστή θαυμάστρια του Γερμανού καγκελλαρίου και θυγάτηρ του λόρδου Ρόντεσντεϊλ, περί της οποίας προ ημερών εγράψαμεν ότι είχεν αποπειραθή να θέση τέρμα εις την ζωήν της, φθάνει εις την αγγλικήν πρωτεύουσαν. Η εν λόγω Αγγλίς –κατά το «Νταίηλυ Εξπρές»– ταξιδεύει διά νοσοκομειακού βαγονίου, το οποίον ετέθη εις την διάθεσίν της υπό του κ. Χίτλερ. […] Η μις Μίτφορντ υπεστήριζεν επί έτη το εθνικοσοσιαλιστικόν καθεστώς, είχε δε μεταβή εις Γερμανίαν προ της κηρύξεως του πολέμου, τας πρώτας ημέρας του Σεπτεμβρίου.

ΔΟΥΝΑΒΗΣ: Αγγέλλεται εκ Βουκουρεστίου ότι ο Δούναβις επάγωσεν εν μέρει και συνεπεία τούτου απηγορεύθη η ναυσιπλοΐα εις αυτόν. Τούτο θα επηρεάση σημαντικώς τας εισαγωγάς της Γερμανίας εκ της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ: Είκοσι δύο εκατομμύρια δενδρύλλια θα έχουν φυτευθή εις ολόκληρον την χώραν μέχρι της 15ης τ.μ. – κατ’ ανακοίνωσιν του υπουργείου Γεωργίας. Δεν είναι ολίγα. Τουναντίον, πρόκειται περί τεραστίου αναδασωτικού έργου […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή