80 χρoνια πριν… 4-1-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ: Εφέτος το Χόλλυγουντ θα παρουσιάση πολλά αριστουργήματα. Η μεγάλη επιτυχία της εποχής είναι η «Νινότσκα», η ωραία ταινία εις την οποίαν πρωταγωνιστεί η Γκρέτα Γκάρμπο [φωτ.]. Επίσης οι κριτικοί εκφράζονται με θαυμασμόν διά δύο νέα έργα: το «Οσα παίρνει ο άνεμος» και την «Παναγίαν των Παρισίων». […] Ο Σαρλώ εξακολουθεί με άκραν μυστικότητα το γύρισμα της ταινίας του ο «Δικτάτωρ». Εγνώσθη ότι ο πόλεμος τον έπεισεν ότι έπρεπε να τροποποιήση το σενάριο.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ: Αι γερμανικαί εφημερίδες εξακολουθούν να κατηγορούν την Γαλλίαν και την Αγγλίαν ως επιδιωκούσας επέκτασιν του θεάτρου του πολέμου και αναφέρουν διαφόρους ενεργείας των δύο δυτικών Δυνάμεων εις την Εγγύς Ανατολήν και τας Ινδίας. Επίσης αι γερμανικαί εφημερίδες καταφέρονται κατά του γαλλικού Τύπου ως υποδεικνύοντος την ανάγκην της αποστολής γαλλικού στρατού εις την Φινλανδίαν και μονάδων του γαλλικού στόλου εις τον Εύξεινον.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Πληροφορίαι καταφθάνουσαι εκ των πρωτευουσών των Σκανδιναυικών χωρών αναφέρουν ότι και νέα σφοδρά ρωσσική επίθεσις εξαπελύθη εις τον Ισθμόν της Καρελίας, αποκρουσθείσα όμως με σοβαράς απωλείας διά τους επιτιθεμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή