80 χρoνια πριν… 9-1-1940

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο νέος υπουργός των Στρατιωτικών κ. Στάνλεϋ [αριστερά], όστις θα αναλάβη αύριον το υπουργείον του, θα εκφωνήση πιθανώς τον πρώτον λόγον του εις το Νιούκαστλ την 3ην Φεβρουαρίου. Ο κ. Χόαρ Μπελίσα [δεξιά] απεχαιρέτισε σήμερον τους υπαλλήλους του υπουργείου των Στρατιωτικών, θα παραδώση δε αύριον εις τον κ. Στάνλεϋ. […] Ανησυχίαι τινές είχον εκδηλωθή από τους ηγέτας του Εργατικού Κόμματος, μήπως η παραίτησις του κ. Χόαρ Μπελίσα προκαλέση και την εγκατάλειψιν μεταρρυθμίσεων τινων, αι οποίαι εισήχθησαν εις τον στρατόν κατά το διάστημα της υπουργίας του.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ: Τηλεγράφημα εκ Νέου Δελχί αγγέλλει ότι απεφασίσθη η επιβολή υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας εις τους εν Ινδίαις Ευρωπαίους Αγγλους υπηκόους […].

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Ο πόλεμος έδωσε και πάλι την ευκαιρίαν εις τους Αμερικανούς να θησαυρίσουν εις βάρος της γηραιάς Ευρώπης. Δεν είναι, κατόπιν τούτου, περίεργον το ότι οι Αμερικανοί εώρτασαν εφέτος τα Χριστούγεννα με εξαιρετικήν ευθυμίαν. Αι αμερικανικαί εφημερίδες δημοσιεύουν ότι την νύκτα των Χριστουγέννων μόνον τα κέντρα διασκεδάσεων εισέπραξαν 20 εκατομμύρια δολλάρια.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή