80 χρoνια πριν… 28-1-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Εις το δυτικόν μέτωπον δράσις ανιχνευτών και πυροβολικού καθώς και δράσις καταδιωκτικών αεροπλάνων [φωτ.] υπεράνω των γερμανο-γαλλικών συνόρων. Εν τω κατά θάλασσαν πολέμω, η Γερμανία έσχε σημαντικάς επιτυχίας. Εντός μιας και μόνον ημέρας, της 25ης Ιανουαρίου, εβυθίσθησαν σκάφη χωρητικότητος 20 και πλέον χιλιάδων τόννων. […] Το αναγραφέν υπό του αγγλικού Τύπου, ότι γερμανικά στρατεύματα ευρίσκονται εις την ανατολικήν Γαλικίαν, είναι τελείως αβάσιμον.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ: Ο κ. υφυπουργός της Παιδείας απεφάσισεν όπως εφοδιάση διά μηχανημάτων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος άπαντα τα στερούμενα ηλεκτροφωτισμού σχολεία, καθ’ όσον η λειτουργία των περισσοτέρων εποπτικών οργάνων των χρησιμοποιουμένων διά τας ασκήσεις των μαθητών γίνεται δι’ ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Η Επιτροπή διά τον καθορισμόν προγράμματος οργανώσεως του κατά του καρκίνου αγώνος […] εις δύο μακράς συνεδριάσεις, εμελέτησε λεπτομερώς πάντα τα συναφή προς την έκτασιν του καρκίνου εν Ελλάδι, και συνεζήτησε τα ενδεικνυόμενα μέτρα διά την οργάνωσιν του αντικαρκινικού αγώνος. Η Επιτροπή κατέληξεν εις τελικά συμπεράσματα, τα οποία θα υποβάλη εις τον κ. Υπουργόν της Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως προς έγκρισιν και εφαρμογήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή