80 χρoνια πριν… 31-1-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Χιλιάδες Γερμανών είχον συγκεντρωθή εις το Σπορτ Πάλας και εις τας περί αυτό οδούς διά να μετάσχουν της γιγαντιαίας διαδηλώσεως επ’ ευκαιρία της 7ης επετείου της αναρρήσεως του εθνικοσοσιαλισμού εις την αρχήν και διά ν’ ακούσουν τον λόγον του Φύρερ. […] Με σταθεράν προσοχήν οι παριστάμενοι παρηκολούθουν τους λόγους του, δίδοντες ελευθέραν διέξοδον  εκάστοτε αυθορμήτως εις αισθήματα διά παρατεταμένων ζητοκραυγών. Οι τελευταίοι λόγοι του Φύρερ προεκάλεσαν πραγματικήν θύελλαν ενθουσιασμού. Το αυτό συνέβη κατά την έξοδόν του, την οποίαν συνώδευσεν αυθορμήτως το άσμα: «Θα βαδίσωμεν κατά της Αγγλίας», το οποίον επανέλαβε το έξωθι του Σπορτ Πάλας πλήθος.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ: Ο Πρωθυπουργός κ. Ι. Μεταξάς ανεχώρησε χθες […] διά Βελιγράδιον, ίνα μετάσχη των εργασιών της Βαλκανικής Διασκέψεως. […] Η Γερμανία θα επεθύμει να ιδή τας χώρας της Βαλκανικής ουδετέρας μεν, αλλά διηρημένας, ώστε να δύναται οσάκις επιθυμεί τούτο να τας τρομοκρατή και να εισβάλλη εις αυτάς. […] Η ενότης θα εξασφαλίση εις τα Βαλκανικά κράτη την δύναμιν ώστε να κατοχυρώσουν την ουδετερότητά των και εξασφαλίσουν την διατήρησιν της σημερινής γαλήνης των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή