Θεωρείο (04/02/20)

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απόκρουση» Αυγενάκη

Για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, μιας και είναι στην επικαιρότητα, ο υφυπουργός Αθλητισμού που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα την τελευταία εβδομάδα, προχώρησε σε απόκρουση δύο βασικών κατηγοριών που του προσάπτουν στους χειρισμούς του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πρώτον, όσον αφορά την κατηγορία πως δεν ενέκρινε η Βουλή τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης σημειώνει πως η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη «νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού» δεν είχε εγκριθεί από τον προκάτοχό του κ. Βασιλειάδη, ο οποίος επέλεξε να τη μεταθέσει για τους… επόμενους. Οσον αφορά την περίφημη πλέον αντικατάσταση των δύο εκ των συνολικά 14 μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο υφυπουργός τονίζει πως προέκυψε κατόπιν παραιτήσεών τους. Πλην πάντως των παραπάνω θεσμικών θεμάτων, υπάρχει και το αμιγώς πολιτικό σκέλος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης θεωρεί πως είναι ευρύτερο. Και πιθανόν όταν το κρίνει σκόπιμο να τοποθετηθεί.

Η… ανακάλυψη Σαμαρά

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το Σάββατο το βράδυ η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. στη Μεσσηνία με υψηλές παρουσίες. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είναι άλλωστε και η περιφέρειά του και είναι τακτικός επισκέπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κεραμέως έγινε δεκτή με αρκετές φιλοφρονήσεις για να μεταφερθούν τελικά τα εύσημα στον κ. Σαμαρά που την… ανακάλυψε. Υπενθυμίζεται πως η κ. Κεραμέως μπήκε στην πολιτική ως βουλευτής Επικρατείας επί Σαμαρά.

Στο στόμα του… λύκου

Στον νομό με το χαμηλότερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά στις τελευταίες εκλογές περιόδευσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία –περί αυτής ο λόγος– πέρασε κάτω από το φράγμα του 20% λαμβάνοντας 19,64%. Αν σκεφτεί κανείς πως η Ν.Δ. στον ίδιο νομό πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό της πανελλαδικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να μιλήσει κανονικά «εκτός έδρας».

Στις ΗΠΑ

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Η επίσκεψη λένε οι πηγές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού προσδιορίζεται για τον Μάιο, χωρίς να έχουν ακόμα «κλειδώσει» οριστικά οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα συναντήσεων του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Προσθήκες στα… ψηφοδέλτια

Η κυβέρνηση έχει πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Οι εκλογές μπορεί να αργούν ακόμα, αλλά, ως γνωστόν, πρέπει να μαγειρέψεις πριν πεινάσεις. Συνεπώς, οι πρώτες σκέψεις για τις περιφέρειες που πιθανόν θα πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί έχουν ήδη ξεκινήσει. Και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύναξη πρέσβεων

Παρουσία παλαιών πρέσβεων, όπως του κ. Παύλου Αποστολίδη και του κ. Γιώργου Γεννηματά, έγινε χθες η παρουσίαση του βιβλίου του έμπειρου διπλωμάτη Γεωργίου Σαββαΐδη «Ανάλεκτα ελληνικής διπλωματίας» (εκδόσεις Παπαζήση) στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών. Το κοινό πολυπληθές και εκλεκτό, καθώς μεταξύ των ομιλητών ήταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Θεόδωρος Κουλουμπής, ο κ. Κωστής Αιλιανός, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο κοινό βρέθηκαν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος, αλλά και ο νυν υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος.

​​

Πού το πάει το ΚΙΝΑΛ;

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής η συνάντηση του Αλέκου Φλαμπουράρη με τον Κώστα Γείτονα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το γεγονός από μόνο του είναι αρκετό για να πυροδοτήσει σενάρια συγκλίσεων, καθώς ο κ. Τσίπρας και άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν με κάθε τρόπο να δείχνουν πως επιθυμούν μελλοντικά μία συμπόρευση με τον μικρό κεντροαριστερό πόλο. Βέβαια σε όλα αυτά τα σενάρια πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και ο… ξενοδόχος, που στην παρούσα φάση είναι η βάση του Κινήματος.

Οι παλιές αγάπες

Μένοντας στο ΚΙΝΑΛ και προς επιβεβαίωση της αριστερής στροφής του, μέσα στο Σαββατοκύριακο προέκυψε ισχυρή κόντρα με τον δεξιό Αδωνι Γεωργιάδη. Με αφορμή ομιλία του υπ. Ανάπτυξης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. πως «μίλησε υπέρ των γενικευμένων πλειστηριασμών της α΄ κατοικίας». Ο Γεωργιάδης απάντησε ανεβάζοντας ολόκληρο το βίντεο με την ομιλία του, όπου έκανε λόγο για προστασία των πιο αδυνάτων. Ο υπουργός κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ πως «έπαθε ΣΥΡΙΖΑ». Κάποτε η σχέση Αδωνι – ΚΙΝΑΛ ήταν πολύ καλή. Μάλλον ισχύει αυτό που λένε, πως «οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή