80 χρoνια πριν… 6-2-194

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ: Αι εργασίαι του Συμβουλίου, εχαρακτηρίσθησαν από αισοδοξίαν όσον αφορά τον περιορισμόν της πολεμικής συρράξεως. Οι υπουργοί της Βαλκανικής Συνεννοήσεως, έχοντες υπ’ όψιν των την εξέλιξιν των γεγονότων, απεφάσισαν όπως ουδόλως μεταβάλουν την στάσιν των, παρά τα μεσολαβήσαντα πολεμικά γεγονότα, ούτε έναντι της Βουλγαρίας και Ουγγαρίας των οποίων δεόντως εκτιμούν την φιλειρηνικήν πολιτικήν, ούτε έναντι των εμπολέμων Μεγάλων Δυνάμεων. […] Μοναδική επιθυμία των κρατών της Βαλκανικής Συνεννοήσεως […] είναι η διατήρησις της ειρήνης εις την Βαλκανικήν […].

ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: […] Αι επιθέσεις των Ρώσσων εις την Φινλανδίαν αναπτύσσονται ήδη εις ευρύτερον μέτωπον. Κατά τας ιδίας πληροφορίας ενισχύσεις αποστέλλονται εις το πεδίον της μάχης εκ Μόσχας και νοτίου Ρωσσίας. Κυκλοφορεί η φήμη ότι οι Ρώσσοι θέλουν να εξασφαλίσουν μεγάλην επιτυχίαν προ της 23ης τρέχοντος, οπότε  εορτάζει ο σοβιετικός στρατός. Αν μέχρι της ημέρας εκείνης οι Ρώσσοι δεν επιτύχουν σοβαράν τινα νίκην, θα περιορισθούν εις μερικήν επιτυχίαν, ήτις θα επιτρέψη εις αυτούς να συνάψουν ανακωχήν [φωτ. Φινλανδοί αξιωματικοί σε εγκαταλελειμμένο ρωσικό φυλάκιο].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή