ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια τρύπα στις ΜΚΟ

Στο παράλληλο σύμπαν των ψεκασμένων, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν εξέχουσα θέση. Αποτελούν τα όργανα του Σατανά· ή του Τζορτζ Σόρος, που είναι το ίδιο πράγμα. Εμφανίζονται ως ράβδος στη γωνία του προσφυγικού και γι’ αυτό βρέχει μετανάστες. Η θεωρία επιβεβαιώνεται από ατμοσφαιρικές διηγήσεις κάποιων που είδαν μέλη ΜΚΟ να οδηγούν νύχτα στις παραλίες και συνεπώς «τι έκαναν εκεί;» και «γιατί είχαν τα φώτα αναμμένα;». Θέλει και ρώτημα; Δεν είναι ότι προβλέπεται από τον ΚΟΚ και την απλή λογική ότι όλα τα αυτοκίνητα τη νύχτα έχουν τα φώτα αναμμένα. Εδώ υπάρχει σχέδιο να καθοδηγούν τις βάρκες για να φτάνουν με ασφάλεια στη στεριά, ενώ ο ανείπωτος πόθος όλων μας είναι να βουλιάζουν στη θάλασσα. «Η πατρίς κινδυνεύει», που ’λεγε και ο περιφερειάρχης. Φως-φανάρι είναι το πράγμα…

Η «θεωρία των καταραμένων ΜΚΟ» χτίζεται με «σου ’πα, μου ’πες» νησιωτών, δημοσιεύσεις στα social media (οι οποίες, από έναν αριθμό likes και μετά, αποκτούν την ιδιότητα του θέσφατου) συν ογκώδη ανοησία. Δυστυχώς η συζήτηση και για το προσφυγικό γίνεται με όρους «Επικίνδυνης άγνοιας», όπως γλαφυρώς την περιέγραψε χθες (5.2.2019) ο κ. Αλέξης Παπαχελάς, αναφερόμενος στην «εισβολή» του τουρκικού ωκεανογραφικού στην ελληνική ΑΟΖ (που δεν έχουμε ορίσει) ή στο ελληνικό FIR, που έλεγαν και οι φωστήρες του ΓΕΕΘΑ! Κι αν η συζήτηση περιοριζόταν στους κλασικούς ή ηλεκτρονικούς καφενέδες, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δυστυχώς γίνεται επίσημη πολιτική έτσι ώστε να χειροκροτείται σήμερα ο κ. Νότης Μηταράκης, που «έβαλε χαλινό στις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ» κι αύριο να βρίζουν όλοι την κυβέρνηση γιατί δεν έγινε τίποτε.

Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ΜΚΟ είναι η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής, ΜΚΟ είναι και ο «Ρουβίκωνας». Είναι οι Γιατροί του Κόσμου με χιλιάδες μέλη, είναι και οι ολιγάριθμες ομάδες νέων παιδιών που με περίσσευμα καρδιάς οργανώνονται για να βοηθήσουν τους άτυχους συνομηλίκους τους. Στα νησιά υπάρχουν πιστοποιημένες ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν υπό την εποπτεία αποτελεσματικότερων οργάνων από τα δημοσιοϋπαλληλικά που θα φτιάξει ο κ. Μηταράκης. Είναι η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δίνουν και τα λεφτά για το προσφυγικό.

Υπάρχουν βεβαίως και ΜΚΟ των «αλληλέγγυων», οι οποίοι κατά κανόνα δεν κινούνται από την αγάπη για τους πρόσφυγες, αλλά από το μίσος για το «σύστημα», που παράγει πρόσφυγες και καπιταλισμό. Αυτές δραστηριοποιήθηκαν πολύ κατά την αρχή της προσφυγικής κρίσης (τρεις ημέρες κρατούν και τα επαναστατικά θαύματα), αλλά ορισμένες μπορεί να περιφέρονται ακόμη. Κάποιος όμως πρέπει να σκάσει το μυστικό στην κυβέρνηση, ότι ακόμη και γι’ αυτές δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Εκτός αν απαγορεύσει την κυκλοφορία μετά τη δύση του ηλίου, οπότε δεν θα κυκλοφορούν και αυτοκίνητα με τα φώτα αναμμένα.