Μεταναστευτικό και ιδεοληψίες

Μεταναστευτικό και ιδεοληψίες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενόψει του Brexit, η Σκωτσέζα «πρωθυπουργός» Νίκολα Στέρτζον ζήτησε να διαφοροποιηθεί η πολιτική της Σκωτίας για το μεταναστευτικό από εκείνην του Λονδίνου. Η κ. Στέρτζον είπε ότι υπάρχει δημοσιονομική κρίση στη Σκωτία, λόγω της πτώσης των γεννήσεων και της γήρανσης του πληθυσμού και συνεπώς η οικονομία και οι δημόσιες υπηρεσίες της εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη μετανάστευση. Οι μελέτες έδειξαν ότι οι Σκωτσέζοι συνταξιούχοι που το 2018 ήσαν το 19% του πληθυσμού, προβλέπεται να φτάσουν το 23% το 2043.

Στη χώρα μας, ήδη το 2015 ο αριθμός των συνταξιούχων ξεπερνούσε τα 2.656.000 άτομα και αποτελούσε το 24,5% του πληθυσμού της χώρας. Είμαστε δηλαδή χειρότερα από τη Σκωτία, αλλά «παραδόξως» δεν θεωρούμε ότι εξαρτιόμαστε από τη μετανάστευση. Οπως σχεδόν σε όλα τα θέματα, την έχουμε αναγάγει σε πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και λαϊκισμού.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κινείται οπορτουνιστικά από το «ανοιχτά σύνορα» μέχρι το «θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες», οι δε «τοπικές κοινωνίες» αντιδρούν πρωτόγονα, όπως αντέδρασαν στο κύμα των προσφύγων του 1923 και στο κύμα της κατάρρευσης του κομμουνισμού τη δεκαετία του 2000. Στην πλειοψηφία τους εκμεταλλεύονται όσο μπορούν τους μετανάστες και την ίδια στιγμή απαιτούν να φύγουν όλοι. Ακόμα και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης –πρώην πρύτανης ΕΜΠ αυτός– ξιφούλκησε με παιδαριώδεις θεωρίες ακραίων περί του ρόλου του… Σόρος και χαϊδεύει λαϊκίστικα τις «τοπικές κοινωνίες».

Oλοι κι όλοι οι τωρινοί μετανάστες υπολογίζονται στις 73.000, μόλις το ένα δέκατο του κύματος του 2000. Το επιχείρημα ότι τώρα πρόκειται για μουσουλμάνους που δεν είναι αφομοιώσιμοι καταρρίπτεται από το ότι τις χρονιές 2001-2012 συνελήφθησαν 61.971 Αφγανοί, που βέβαια αφομοιώθηκαν! Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των μεταναστών βρίσκεται εγκλωβισμένη στα νησιά, σε άθλιες συνθήκες. Ομως, στη χώρα μας δεν βρέθηκε ούτε μια (1) «τοπική κοινωνία» που δεν διαδήλωσε κατά της μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή της. Και από πάνω εξοργιζόμαστε με τους ανάλγητους Ευρωπαίους που δεν δέχονται πρόσφυγες στις χώρες τους!

Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί από τη στιγμή που κυβέρνηση, κοινωνία και μετανάστες θα κατανοήσουν ότι ήρθαν για να μείνουν. Και πως θα πρέπει τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε ελληνικά σχολεία και οι ίδιοι να αποκτήσουν μια κανονική ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή