Θεωρείο (14/02/20)

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τεχνοκράτης και πολιτευτής

Διαβάζω την είδηση που θεωρητικά μοιάζει πολύ απλή: Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, επισκέφθηκε τη Θάσο με κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen «προκειμένου να εξετάσουν επιτόπια τα στοιχεία για project που αφορά την ηλεκτροκίνηση σε νησιά». Η επίσκεψη, συνεχίζει το δελτίο Τύπου, πραγματοποιείται «στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση». Η λεπτομέρεια που σε κάνει να δεις την είδηση με άλλο μάτι είναι πως ο υφυπουργός έχει γεννηθεί στην Καβάλα. Κάποιος, δηλαδή, θα μπορούσε να σκεφθεί πως ένας από τους λόγους που επελέγη η Θάσος είναι επειδή αποτελεί εν δυνάμει την εκλογική του περιφέρεια. Δηλαδή, και τεχνοκράτης και πολιτευτής Καβάλας.

Το μάνιουαλ Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι γνωστό πως λειτουργεί απολύτως θεσμικά. Αυτό είχε πράξει και ως υπουργός Εξωτερικών αφήνοντας… γραπτές οδηγίες προς ναυτιλλομένους για τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζεται η Αθήνα τη σχέση της με την Αγκυρα. Επειδή, ως γνωστόν, τα γραπτά μένουν, οι συγκεκριμένες οδηγίες εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποτελούν σημαντικό μάνιουαλ για όποιον ενδιαφέρεται. Και μαθαίνω πως ενδιαφέρονται πολλοί.

Μέλος με 12 ευρώ

Εκλογές ανάδειξης νέων προέδρων νομαρχιακών και δημοτικών συμβουλίων ετοιμάζεται να κάνει την ερχόμενη άνοιξη η Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές θα μπορούν να συμμετάσχουν, βεβαίως, μόνον όσοι είναι μέλη του κόμματος. Η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η σχετική δυνατότητα είναι πάντα ανοιχτή και μπορεί και τώρα όποιος θέλει να γραφτεί μέλος του κόμματος. Με το αζημίωτο, φυσικά, καθώς η εγγραφή έχει κόστος 12 ευρώ.

Αρχισαν τα όργανα…

Μόνον ανέφελη δεν προμηνύεται η πορεία του ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα, καθώς το μικρό κόμμα της Κεντροαριστεράς πρέπει να πάρει σαφείς αποφάσεις όσον αφορά την τοποθέτησή του στον πολιτικό χάρτη. Εσωτερικά υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, με άλλους να θεωρούν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους να βλέπουν δυνατότητα για συγκλίσεις. Η πρώτη δημόσια και σαφής αντίδραση για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο ήρθε από τη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία με επιστολή της προς την ηγεσία του κόμματος αναφέρεται στο φημολογούμενο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ενα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η φημολογία για μορατόριουμ με τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει, προσθέτοντας πως «οι προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στη Βουλή και όχι μόνο» δεν στηρίζονται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Χρήστο Μάστορα

Φαντάζομαι θα έχετε δει τη σφοδρή αντίδραση του τραγουδιστή με καταγωγή από τη Βόρεια Ηπειρο Χρήστου Μάστορα, ο οποίος με ανάρτησή του σχολίασε καυστικά την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση του αιτήματος κατάργησης των ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί και αφορούσαν το δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από τη Βόρεια Ηπειρο. Η αντίδραση από το Μαξίμου ήταν διπλή. Αφενός, χθες ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει διάταξη που θα μειώνει το προαπαιτούμενο χρονικό διάστημα παραμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να έχουν την πλήρη κάλυψη που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αφετέρου, όπως μαθαίνω, υπήρξε επαφή του Γραφείου Πρωθυπουργού με τον τραγουδιστή, κατά την οποία μεταφέρθηκε η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους το επόμενο διάστημα.

Στο γυμναστήριο

Ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο στα λόγια υπέρ της υγιεινής ζωής, αλλά και στα έργα. Το βράδυ της Τετάρτης, αυτόπτης μάρτυρας μου μετέφερε πως είδε τον πρωθυπουργό μετά τις 8 σε γυμναστήριο στην περιοχή του Κολωνακίου να κάνει διάδρομο σε πολύ υψηλούς ρυθμούς.

Βιβλίο ο Λαφαζάνης

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στην ιστοσελίδα iskra. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο για το πρώτο εξάμηνο του 2015, το οποίο, όπως είπε, θα «προβαίνει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις και θα αναφέρεται σε σκληρές αλήθειες που θα πονέσουν και θα ανάψουν φωτιές». Για να τα λέει έτσι ο σύντροφος, θα έχει ενδιαφέρον. Και μάλλον οι σκληρές αλήθειες θα πηγαίνουν προς Κουμουνδούρου μεριά.

Το φάντασμα του 2015

Ο Παν. Λαφαζάνης απειλεί με αποκαλύψεις, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν περιμένει. Ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ξεσπάθωσε. Αφού περίμενε να περάσουν κάποια 24ωρα –που σημαίνει ότι υπήρχε… επεξεργασία–, κατηγόρησε τους πρώην συντρόφους του πως υιοθετούν πλήρως την «γκεμπελική προπαγάνδα της τρόικας», απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει ποτέ στα έδρανα της αντιπολίτευσης να ανακτήσει μέρος της χαμένης του αξιοπρέπειας. Με δυο λόγια, το φάντασμα του 2015 θα κυνηγάει χρόνια τον Αλέξη Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή