ΣΥΡΙΖΑ – ερωτική συμμαχία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι ερωτευμένη με το μυαλό του Πολάκη». Παρακολουθώντας χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ζυμώσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν διάβασα την εξομολόγηση της κ. Μπαζιάνα νόμισα πως είναι η συνεισφορά της στον έρανο της αυτοκριτικής. Απλώς εκείνη είχε το θάρρος να μην μασήσει τα λόγια της σε αντίθεση με τον σύζυγό της ο οποίος χρησιμοποίησε διάφορες περιστροφές για να εκφράσει τα αισθήματα που κάποτε σάρωσαν την ψυχή του για τον κ. Βαρουφάκη. Εκείνος είπε πως απατήθηκε, εκτίμησε λάθος, μην τολμώντας να ομολογήσει πως την άνοιξη εκείνη του 2015 τελούσε υπό την επήρεια της μαγείας με την οποία η εποχή αυτή του χρόνου φουσκώνει τα αισθήματα με τις υποσχέσεις της καρποφορίας μεταμορφώνοντας τα απαίσια σκουλήκια σε υπέροχες πεταλούδες. Εννοείται, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, αναφερόμαστε σε σχέσεις αμιγώς πλατωνικές, απολύτως προσαρμοσμένες στους όρους του πραγματικού έρωτος που θέτει ο Πλάτων στο Συμπόσιο. Κοινώς μην επιτρέψετε στον νου σας να παρασυρθεί σε ποταπούς συνειρμούς. Το επίπεδο παραμένει υψηλό και δεν εννοώ τίποτε παραπάνω απ’ αυτό που λένε οι λέξεις που χρησιμοποιώ.

Προσπαθώντας να υποβάλω την ερωτική εξομολόγηση της κ. Μπαζιάνα στην βάσανο της λογικής, επηρεασμένος από την έμμεση πλην όμως σαφή αναφορά στον Πλάτωνα, προσπάθησα να αφαιρέσω το μυαλό του κ. Πολάκη από τα δεσμά της μορφής του, μουστάκι, νικοτίνη και καζαντζακική αντρίλα. Της προσπαθείας δε συντελεσθείσης διεπίστωσα ότι το πιθανότερο είναι η κ. Μπαζιάνα να μην εννοεί ότι είναι ερωτευμένη με το μυαλό του γενικού χειρουργού που επεμβαίνει αποτελεσματικά στην αφαίρεση αιμορροΐδων. Τυφλός ο έρως θα μου πείτε. Πλην όμως και η τύφλα, όπως και ο έρως, έχουν τα όριά τους όταν ξεφεύγουν απ’ την σφαίρα του ιδιωτικού και διεκδικούν την θέση πολιτικού αγαθού. Το αγαθό ήταν η λέξη που μου έλειπε. Για την ακρίβεια η αγαθότης ενός μυαλού, σαν αυτό του κ. Πολάκη που δεν χαμπαριάζει. Οι σκέψεις του είναι αγκωνάρια, κι οι λέξεις του μπαλωθιές. Πώς να μην ερωτευθείς ένα μυαλό που θέλει να κλείσει φυλακή όσους δεν συμφωνούν μαζί του, να τους χώσει στα τρία μέτρα και να κάνει το «κατωσάγονό τους να τρέμει»;- είναι και λυρικός ο άτιμος.

Κατηγορούν τον κ. Τσίπρα επειδή μας υποσχέθηκε ότι όταν του ξαναδώσουμε την δυνατότητα θα ελέγξει όλους τους «αρμούς» της εξουσίας. Φλυαρούν για τον Μοντεσκιέ και τον διαχωρισμό των εξουσιών και αγνοούν τον έρωτα. Ή μάλλον το προσωπικό δράμα του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος, προκειμένου να σώσει τον γάμο του προέβη στον ωραίο αγώνα αγαθότητος με τον αντίζηλό του Πολάκη.

Είναι ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον κι όλοι μαζί με τον εαυτό τους. Και μην με ρωτήσετε τι φταίει διότι ως γνωστόν η ψυχανάλυση ξεκινά και δεν τελειώνει ποτέ. Ας σκεφτούν το «ΣΥΡΙΖΑ- ερωτική συμμαχία» στις συζητήσεις για το όνομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή