80 χρoνια πριν… 28-2-1940

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΛΤΑΡΙΑ: Διά νόμου δημοσιευθέντος εις την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» παρεσχέθη εις την ταχυδρομικήν υπηρεσίαν η ευχέρεια να εκδίδη καλλιτεχνικά εικονογραφημένα δελτάρια αναπαριστώντα ελληνικά τοπία, μνημεία της αρχαιότητος, πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας και εν γένει σκηνάς ειλημμένας εκ του εθνικού ημών βίου.

ΦΑΡΑΩ: Ο καθηγητής Μοντέ […] ηυτύχησε να σημειώση και μίαν νέαν επιτυχίαν. Ανεκάλυψε τους τάφους των Φαραώ της 21ης δυναστείας. Ο πρώτος τάφος είναι άθικτος και περιέχει αντικείμενα εξαιρετικής τέχνης. Μεταξύ αυτών είναι και αγαλμάτια με χρυσάς κεφαλάς λεόντων και αετών, καθώς και χρυσά κύπελλα. Η σαρκοφάγος είναι εκ γρανίτου και λόγω του όγκου της μετά μεγάλης δυσκολίας θα είναι δυνατόν να μεταφερθή εις το αρχαιολογικόν μουσείον του Καΐρου.

ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ: Αι γαλλικαί ομοσπονδίαι καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος και φωταερίου επρότειναν να καθιερωθή από της 14 Απριλίου μέχρι της 15 Σεπτεμβρίου νέα θερινή ώρα η οποία θα έχη από την ηλιακήν ώραν διαφορά δύο ωρών. Διά του τρόπου αυτού θα προκύψη σημαντική οικονομία καυσίμου ύλης, λαμπτήρων και άλλων υλικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή