Ο Μουτζούρης που βρυχάται

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώην πρύτανης δύο πανεπιστημίων, ο Κώστας Μουτζούρης εξελέγη περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Μέσα σε οκτώ μήνες η αναγνωρισιμότητά του απογειώθηκε. Και από εκεί ψηλά που αντικρίζει τον κόσμο, λογικό είναι να απελευθερώνει ανεμπόδιστα τις κρυφές του χάρες. Κορυφαία στιγμή προχθές όταν, συνομιλώντας με τον κ. Γεραπετρίτη, προέβη στην εύγλωττη χειρονομία για να δείξει ότι τον αφήνει παντελώς αδιάφορο ο θυμός του πρωθυπουργού. Το αν αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, έστω και για λόγους απλής ευγένειας, είναι το λιγότερο. Εξάλλου, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι διακόπτει κάθε επαφή με την κυβέρνηση, κάτι σαν δήλωση ανεξαρτησίας της επικρατείας του. Κοινώς, δεν αδιαφορεί μόνο για τον θυμό του πρωθυπουργού, αλλά και για το όλον ελληνικό κράτος. Οπως, δε, υπενθύμισε στον κ. Γεραπετρίτη, αυτός είναι εκλεγμένος και μάλιστα «χωρίς τη βοήθειά του» – λες και η κυβέρνηση δεν είναι εκλεγμένη. Του είπε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση «έχει περιθωριοποιηθεί», επαναλαμβάνοντας κάθε τόσο πως ο ίδιος είναι απολύτως λογικός άνθρωπος και μιλάει πάντα λογικά – προφανώς για να καθησυχάσει εαυτόν. Στη συνέχεια, ο κ. Μουτζούρης αποκάλεσε τα ΜΑΤ στρατό κατοχής του Ερντογάν. Είναι ο ίδιος κ. Μουτζούρης που δέχθηκε ασμένως την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής στην εκλογή του με το άψογο δημοκρατικό επιχείρημα ότι είναι ένα κόμμα το οποίο έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Αρειο Πάγο. Και ο ίδιος που μερικούς μήνες πριν είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων. Από εκεί ψηλά όπου βρίσκεται, όλα αυτά φαντάζουν ασήμαντες λεπτομέρειες.

Τα επεισόδια δεν τα προκάλεσαν οι κάτοικοι της Λέσβου ούτε οι κάτοικοι της Χίου. Τα προκάλεσαν ορισμένοι. Στο δωμάτιο του αστυνομικού στο ξενοδοχείο του Καρφά μπούκαραν μερικοί, αρκετά δειλοί ώστε να κρύβονται στο χάος της συλλογικής αγανάκτησης. Πόσο βοηθούν τους πληθυσμούς των νησιών οι τραμπουκισμοί ορισμένων και πόσο συνεισφέρουν στη βελτίωση της διαχείρισης του μεταναστευτικού, από την οποία κατά μείζονα λόγο πλήττονται οι νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου; Και πόσο ενισχύουν την έκρηξη βίας οι βρυχηθμοί του κ. Μουτζούρη, που συμμετέχουν στην κακοφωνία μαζί με τον πάντα ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ και τα βλαμμένα με τις κουκούλες, τον υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής και όσες ΜΚΟ φοβούνται ότι θα χάσουν το ψωμί τους; Αν μέχρι προχθές ήταν δύσκολο να πεισθούν δήμοι της ηπειρωτικής Ελλάδας να δεχθούν δημιουργία κλειστών κέντρων στην Περιφέρειά τους, μετά τα επεισόδια μοιάζει σχεδόν αδύνατον. Και εν πάση περιπτώσει, το χάος που προκάλεσε η απουσία της πολιτείας στα νησιά το ζήσαμε τόσα χρόνια. Η πολιτική των εθνικών μας Μουτζούρηδων τη συνέχισή του τροφοδοτεί. Εκ χάεος δε έρεβός τε μέλαινα νυξ εγένετο, κατά τον Ησίοδο της «Θεογονίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή