Αρια στο μέτωπο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάζεις στο λήμμα Επικαιρότητα: «Καρναβαλιστές επιχείρησαν να κάνουν πορεία παρά την απόφαση για απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η αστυνομία παρενέβη και υπήρξε συμπλοκή με την ομάδα των καρναβαλιστών, οι οποίοι τελικά αποχώρησαν». Πιο κάτω, μαθαίνεις ότι το πέμπτο κρούσμα ήταν στενή επαφή του πρώτου κρούσματος, ενώ το έβδομο κρούσμα ήταν στενή επαφή του τρίτου κρούσματος. Στα σόσιαλ μίντια, ανάμεσα σε άλλα, κάποιος πήγε στο σούπερ μάρκετ και φωτογράφισε ράφια γεμάτα μακαρόνια: «Πόση ακόμα παραπληροφόρηση;» έγραφε.

Ο Σταύρος Τζίμας στέλνει γράμμα από τον Εβρο. Το ανοίγεις. «Στάζει» χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πέτρες, ξύλα. Ο κόσμος στις Καστανιές δεν φοβάται το «φουσκωμένο» ποτάμι, γράφει. Είναι συνηθισμένοι στις εντάσεις, άλλωστε ξέρουν ότι ουδείς θέλει να παραμείνει εκεί. Το ποτάμι θα κυλήσει και θα φύγει. Το πρωί, πάντως, μια κυρία στο περίπτερο στην Αθήνα ήθελε να πάρει τ’ όπλο της. Ο φόβος τρέχει σαν δέκα κορωνοϊοί μαζί. Εχουμε γράμμα και από το νησί: Στάζει ντροπή. Επίθεση πολιτών σε μέλη ΜΚΟ, διαβάζουμε, η εικόνα δείχνει στο λιμάνι κάποιον να κλωτσάει τη μηχανή ενός φωτορεπόρτερ και να τη στέλνει στο νερό. Ηξερε, άραγε, τι σημαίνει για έναν φωτορεπόρτερ η μηχανή του;

Αν το ’ξερε, θα το ’κανε; Αλλοι προπηλακίζουν την υπεύθυνη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η χειρότερη Ελλάδα ζωγραφίζεται στα πρόσωπα και στις φωνές αυτών που στη Θέρμη επιτίθενται σε μια έγκυο γυναίκα και κατόπιν στα σχόλια όσων επιχαίρουν. «Φασίστες», φωνάζουν όσοι λίγες μέρες νωρίτερα γελούσαν με το «αγανακτισμένο πλήθος» που βάραγε αστυνομικούς. Κουβάρι. Ανοίγεις το γράμμα του Ηλία Μαγκλίνη από το μέτωπο του «Ελπίδα». Οπως ο ορός στην κόρη του, στάζει αγάπη και φροντίδα και ελπίδα. «Επίθεση την αυγή – κανείς δεν πεθαίνει», επαναλαμβάνουμε το ξόρκι, να «δέσει» η άμυνα, να ασφαλίσουμε το παιδί. Δεν το γράφει στο γράμμα του, αλλά οι γονείς στα παιδοογκολογικά νοσοκομεία αναζητούν μάσκες, τις έχουν εξαφανίσει οι καρναβαλιστές του κορωνοϊού. Στα σόσιαλ μίντια κάποιοι μαλώνουν για μια λέξη, είναι «εισβολή»;

Ξαφνικά, ακούγεται μουσική. Ο Γιάννος από το διπλανό διαμέρισμα κάνει πρόβα μια άρια από την «Τραβιάτα», η φωνή του σαν περικοκλάδα φεύγει, ξετυλίγεται στον διάδρομο και εισβάλλει από τις χαραμάδες. Την αφήνουμε να μας τυλίξει, σαν πανοπλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή