80 χρoνια πριν… 5-3-1940

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΜΠΟΡΓΚ: Οι Φινλανδοί μέχρι της αποψινής εσπέρας εξηκολούθουν να έχουν υπό την κατοχήν των ένα μέρος της πόλεως Βιιπούρι, ενώ παραλλήλως τα υπόλοιπα στρατεύματά των έχουν ήδη εγκατασταθή εις τας περί την πόλιν νέας αμυντικάς των θέσεις. Οι Φινλανδοί προβαίνουν εις επιχειρήσεις περιπολιών πέριξ του Βιιπούρι αποβλεπούσας εις παρεμπόδισιν της σοβιετικής προελάσεως και της καταλήψεως ολοκλήρου της πόλεως. Προς τούτο οι Φινλανδοί έχουν υπονομεύση το έδαφος, ανήγειραν οδοφράγματα εις όλας τας οδούς του κατεχομένου υπ’ αυτών τμήματος και χρησιμοποιούν ως προχώματα τα ερείπια των κτιρίων.

ΟΥΙΣΚΥ: Προς εξοικονόμησιν της κριθής, η οποία σήμερον είναι περισσότερον απαραίτητος διά την κτηνοτροφίαν, η βρεταννική κυβέρνησις απεφάσισεν όπως η παραγωγή ουίσκυ κατά το τρέχον έτος περιορισθή κατά τον εν τρίτον. Παρ’ όλον όμως τον περιορισμόν, δεν πρόκειται να παρατηρηθή έλλειψις ουίσκυ, διότι τα εργοστάσια έχουν παρακαταθήκη για πολλά έτη.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ: Μεταξύ των άλλων μέτρων η [γαλλική] κυβέρνησις επεστράτευσε τας γυναίκας. Ο υπουργός Εργασίας εξουσιοδοτήθη να καταστήση υποχρεωτικήν των γυναικών εις ορισμένας ασχολίας […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή