80 χρoνια πριν… 6-3-1940

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο «Εκόνομιστ» ανασκοπών την εν Ελλάδι οικονομικήν κατάστασιν παρατηρεί ότι αύτη είναι αρκούντως ικανοποιητική, παρά την διεξαγωγήν του πολέμου. Το γεγονός τούτο οφείλεται κυρίως εις την καλήν γεωργικήν εσοδείαν και εις την συνεχισθείσαν βιομηχανικήν κίνησιν κατά το πρώτον οκτάμηνον του έτους. Εξαιρετικαί προσπάθειαι καταβάλλονται προς επαύξησιν της γεωργικής παραγωγής, επί τω σκοπώ του να μειωθή κατά το δυνατόν η εκ του εξωτερικού εξάρτησις της χώρας […].

ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ: Τηλεγραφήματα εκ Παλαιστίνης αναφέρουν ότι το ιερόν Ορος των Ελαιών, το οποίον συνδέεται με σπουδαιότατα γεγονότα του βίου του Σωτήρος, απειλείται από το κύμα της αστυφιλίας.

ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ: Το ζήτημα της κατασχέσεως των γερμανικών γαιανθράκων των μεταφερομένων εις Ιταλίαν προσέλαβεν νέαν οξύτητα, οι ενταύθα δε κύκλοι παρατηρούν ότι τούτο περιπλέκει σοβαρώς και οδηγεί εις κρίσιμον σημείον τας αγγλοϊταλικάς σχέσεις. Παρά την ιταλικήν διακοίνωσιν η αγγλική κυβέρνησις είναι αποφασισμένη να εκτελέση πλήρως τας αποφάσεις της, χθες δε εγένετο η σύλληψις δύο εκ των αποπλευσάντων εκ Ρόττερνταμ με φορτία γαιανθράκων ιταλικών ατμοπλοίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή