80 χρoνια πριν… 10-3-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ: Χθες ο καγκελλάριος Χίτλερ επεκοινώνησε δις τηλεφωνικώς μετά του κ. Μουσσολίνι. Το πρώτον τηλεφώνημα διήρκεσε δύο μόνον λεπτά. Ηκολούθησεν όμως και δεύτερον το οποίον διήρκεσεν επ’ αρκετόν. Καθ’ α εγνώσθη εκ διπλωματικής πηγής εις τας δύο του ταύτας συνομιλίας ο καγκελλάριος Χίτλερ επεδίωξε να επιτύχη την υποστήριξιν του κ. Μουσσολίνι, όπως αποτραπή η επέκτασις του ρωσσοφινλανδικού πολέμου εις τα σκανδιναυικά κράτη. Κατά πληροφορίας αφ’ ετέρου μεταδιδομένας μέσω Κοπεγχάγης, οι εν Βερολίνω πολιτικοί και διπλωματικοί κύκλοι εδοκίμασαν βαθείαν έκπληξιν εκ της ειδήσεως περί του ταξιδίου του φον Ρίμπεντροπ εις την Ρώμην.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: […] ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δοντάς ανεχώρησεν εις την Ρώμην όπου πρόκειται να προβή εις ανακοινώσεις περί της ανακαλύψεώς του διά την θεραπείαν των νευρικών νοσημάτων.

ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ: Η Ελλανόδικος Επιτροπή διά τον ανδριάντα του Γεωργ. Καραϊσκάκη, συνελθούσα, εβράβευσεν εκ των υποβληθέντων εξ προπλασμάτων, τα ανήκοντα εις τους κ.κ. Μ. Τόμπρον και Γ. Ζογγολόπουλον, απονείμασα έπαθλον 40.000 δρχ. εις έκαστον εξ αυτών. Η επιτροπή επεφυλάχθη να κρίνη οριστικώς, όταν θα γίνουν μεταρρυθμίσεις τινές επί των προπλασμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή