80 χρoνια πριν… 12-3-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η φασιστική κυβέρνησις θεωρεί καθήκον της να διευκρινήση […] ότι ουδέν ήλλαξε εις την στάσιν και τας υποχρεώσεις της Ιταλίας έναντι της Γερμανίας […]. Η φασιστική κυβέρνησις δεν ασκεί θεατρικήν πολιτικήν. […] Εν τοσούτω θα ήτο σφάλμα να υποτεθή ότι το ενδιαφέρον των συνομιλιών της Ρώμης μειούται εκ του γεγονότος ότι τίποτε το εντυπωσιακόν δεν πρόκειται να ακολουθήση την επίσκεψιν του φον Ρίμπεντροπ εις την Ρώμην [φωτ.], εάν ληφθούν υπ’ όψιν η παρούσα κατάστασις και αι διεξαγόμεναι σοβαραί διπλωματικαί διαπραγματεύσεις διά τον περιορισμόν της επεκτάσεως του πολέμου, εν συνδυασμώ με το ταξίδιον του κ. Σάμνερ Γουέλλες εις Ρώμην.

ΧΡΥΣΟΣ: […] τα δύο τρίτα του χρυσού του κόσμου έχουν συγκεντρωθή εις τας Ηνωμένας Πολιτείας, το γεγονός δε τούτο ήρχισε να ανησυχή τους Αμερικανικούς οικονομολογικούς κύκλους. […] εάν συνεχισθή η συσσώρευσις αύτη η συνέπεια θα είναι να καταρρεύση το νομισματικόν σύστημα των κρατών […].

ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΝ: «Αι κυβερνήσεις της Αγγλίας και Γαλλίας επληροφόρησαν επισήμως την φινλανδικήν κυβέρνησιν ότι είναι έτοιμαι […] να προβούν αμέσως και από κοινού εις βοήθειαν της Φινλανδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή