Τα όρια μιας φόρμουλας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να καταφέρει ένας πεμπτοφαλαγγίτης να τρυπώσει στο εισαγγελικό σώμα δεν είναι απίθανο, με δεδομένη την πονηρία των εν λόγω ανθελλήνων. Απίθανο είναι, όμως, να καταφέρει να ανηφορίσει έως την κορυφή της Δικαιοσύνης κι αμέσως έπειτα να τεθεί στην υπηρεσία του Κακού, σαν μοναχικός λύκος εν υπνώσει, προγραμματισμένος να ξυπνήσει την κατάλληλη ώρα. Ωστε λοιπόν δύσκολα θα μπορούσε να κατακριθεί σαν εθνομηδενιστική η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προς τους κατά τόπους αρμόδιους συναδέλφους του να διερευνήσουν τη βασιμότητα δημοσιευμάτων για τη δράση ακροδεξιών ομάδων στον Εβρο και στη Λέσβο.

Ο κ. Πλιώτας είδε ό,τι είδαμε όλοι μας, εξαιρουμένων όσων πάσχουν από πατριδοκαπηλική μυωπία στο ένα μάτι και ψηφοθηρική πρεσβυωπία στο άλλο: φασιστοειδή να δρουν σαν άτυπη πολιτοφυλακή. Γερμανούς ναζιστές και χρυσαυγίτες να παριστάνουν τους αγανακτισμένους ντόπιους και να τρομοκρατούν. Να ξυλοκοπούν μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ και δημοσιογράφους. Να καίνε αυτοκίνητα. Να πυρπολούν δομές φιλοξενίας, όπως το «One Happy Family» στη Λέσβο, ή αποθήκες γεμάτες αγαθά συνδρομής σε Ελληνες και ξένους που τα έχουν ανάγκη, όπως στη Χίο.

Πρώτη η κυβέρνηση θα όφειλε να ευχαριστήσει τον εισαγγελέα. Κι ακόμα καλύτερα θα ήταν τα πράγματα εάν πρώτη η κυβέρνηση είχε σπεύσει –χωρίς να περιμένει δημοσιεύματα ή εισαγγελικές παρεμβάσεις– να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε ημεδαπούς και εισαγόμενους ακροδεξιούς. Και να παραγγείλει στα κατά τόπους αρμόδια κομματικά στελέχη να αποφεύγουν τον μολυσματικό συγχρωτισμό με χρυσαυγίτες τραμπούκους και με τους Ευρωπαίους ναζιστές που κατέφτασαν στα μέρη μας «για δουλειά και διασκέδαση». Δεν το έπραξε. Αρκέστηκε να χρησιμοποιήσει και στο πεδίο αυτό τη φόρμουλα «πρόκειται για fake news». Την ίδια που έχει υιοθετήσει –αντί οποιασδήποτε άλλης απάντησης– όχι μόνο σε σχέση με τα λεγόμενα του Ερντογάν, όντως χυδαίου διακινητή ψευδών ειδήσεων και προβοκάτορα, αλλά και σε σχέση με τις αναφορές ξένων ΜΜΕ στη μοίρα συλληφθέντων ή τραυματισθέντων μεταναστών. Αναφορές που πληθαίνουν και γίνονται συνεχώς σαφέστερες.

Αν μας ενδιαφέρει το brand name «Ελλάδα», ελάχιστα το προστατεύουμε με τη διαγραφή κενόψυχων στελεχιδίων που διαλαλούν πως η πυρκαγιά στο «Happy Family» ήταν καλύτερη και από ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Ξέρουμε, άλλωστε, και από περιπτώσεις σαν του κ. Μπογδάνου ή του κ. Καμπόσου, δημάρχου Αργους, πόσο ισχύουν αυτές οι «αποπομπές». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή