80 χρoνια πριν… 14-3-1940

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: […] παρουσία του Ντούτσε η φασιστική βουλή εξήτασε την πρωίαν τον προϋπολογισμόν του υπουργείου Στρατιωτικών. Ο υφυπουργός στρατηγός Σόντου είπεν ότι η Ιταλία κρατεί πάντοτε υπό τας σημαίας εν εκατομμύριον ανδρών τελείως ησκημένων και ανηκόντων εις τας νέας κλάσεις. Αι δυνάμεις αύται, είπεν ο υφυπουργός, επιτρέπουν εις το να αντιμετωπίζεται η εξέλιξις της διεθνούς καταστάσεως, χωρίς να παρεμποδίζεται κατ’ ελάχιστον η παραγωγή της χώρας.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ: Εις την Ωστίαν, το αρχαίον επίνειον της Ρώμης, ανευρέθη, κατά τας τελευταίας ανασκαφάς, μία προτομή του Θεμιστοκλέους, η οποία, ως λέγουν οι Ιταλοί αρχαιολόγοι, είναι η πλέον πιστή εικών του νικητού της Σαλαμίνος. Αι μέχρι τούδε γνωσταί προτομαί του ενδόξου ήρωος και ειδικώτερον η προτομή η οποία φυλάσσεται εις το μουσείον του Βατικανού και η οποία δημοσιεύεται εις όλα τα ιστορικά συγγράμματα δεν θεωρείται αυθεντική. Εις την ανευρεθείσαν προτομήν ο Θεμιστοκλής απεικονίζεται δίχως κράνος, με μικρούς οφθαλμούς, παχέα χείλη, βραχείαν κόμην και με έκφρασιν η οποία αποκαλύπτει όλην την δύναμιν του χαρακτήρος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή