Τα καλά νέα της διπλής κρίσης

Τα καλά νέα της διπλής κρίσης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι δύσκολη η συγκυρία που ζούμε και απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία απ’ όλους. Η κυβέρνηση ευτυχώς ανταποκρίνεται με επάρκεια στη διπλή κρίση που ζούμε και οι αντιπολιτευτικές κορώνες που ακούγονται δεν ξεπερνούν τα όρια του λογικού. Δεν πρέπει να είμαστε μικρόψυχοι, ούτε τυφλωμένοι από πολιτικά πάθη. Δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να αντιπολιτεύεται και όταν κάνει σοβαρά τη δουλειά της βοηθάει και την κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη.

Η Εκκλησία, μετά την πρώτη ανεύθυνη στάση σχετικώς με το θέμα της μετάληψης, μοιάζει να ανακρούει πρύμναν. Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο το πιστοποιούν: «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και του ελληνικού λαού, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός και συμπαραστάτης στην εθνική προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενημερώνοντας, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας, τους πολίτες. Επίσης, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, αποφάσεις τις οποίες εφάρμοσε και εφαρμόζει».

Ακόμη σημαντικότερο είναι η απόφανση ότι «η Εκκλησία μας ουδέποτε στάθηκε απέναντι στην επιστήμη και ουδέποτε επιχείρησε να την υποκαταστήσει. Ομως, ούτε η επιστήμη επιχείρησε ποτέ να υποκαταστήσει την Εκκλησία στα θέματα πίστης». Δεν είναι απολύτως ακριβές, αλλά ταιριάζει με τη διδαχή του Ιησού. “Tα της επιστήμης στην επιστήμη και τα του Θεού στον Θεόν”».

Στο μέτωπο του προσφυγικού/μεταναστευτικού η Ελλάδα έδειξε ότι αποτελεί συντεταγμένο κράτος που υπερασπίζεται αποφασιστικά τα σύνορά της. Στα θλιβερά φασιστικού τύπου επεισόδια –όπως είναι οι εμπρησμοί αποθηκών ρουχισμού, οι επιθέσεις κατά εργαζόμενων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι αυτόκλητες παραστρατιωτικές ομάδες που εμφανίστηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας– η Δικαιοσύνη έδειξε ότι επαγρυπνεί.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρενέβη ταχύτατα και, με παραγγελία του προς τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς, ζητεί να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.

Ας μην είμαστε μεμψίμοιροι. Σε αυτή την κρίση η ελληνική κοινωνία, η ελληνική πολιτεία, όλοι στέκονται στο ύψος των προσκλήσεων που έχουμε. Δεν θα τα κάνουμε, δεν θα τα κάνουν όλα καλά και γι’ αυτό έχουμε την αντιπολίτευση ώστε να επισημαίνει λάθη και παραλείψεις, αλλά σίγουρα θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τη γείτονα Τουρκία, όπου το απολυταρχικό καθεστώς θέτει σε κίνδυνο τη χώρα με διεθνή νταηλίκια και τους πολίτες του αποσιωπώντας τα κρούσματα της επιδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή