80 χρoνια πριν… 17-3-1940

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΓΙΑ: […] Τρεις Αμερικανοί επιστήμονες ανεκοίνωσαν [στο «Συνέδριον των Αμερικανιστών»] ότι οι Μάγια εγνώριζον να εισάγουν εις το ημερολόγιόν των τας αναγκαιούσας συμπληρωματικάς ημέρας διά να εναρμονίζουν το ηλιακόν με το πολιτικόν έτος. Εξ άλλου οι Μάγια εμελέτων μετ’ ενδιαφέροντος τας ηλιακάς εκλείψεις.

ΣΕΛΜΑ ΛΑΓΚΕΡΛΕΦ: Χθεσινόν τηλεγράφημα ανήγγειλε τον θάνατον της διασήμου συγγραφέως Σέλμας Λάγκερλεφ, επελθόντα την πρωίαν της χθες εν Στοκχόλμη εις ηλικίαν 81 ετών. Η μεταστάσα είχε προσβληθή από της 10ης Μαρτίου εξ εγκεφαλικής συμφορήσεως. […] Η Σέλμα Λάγκερλεφ εδημοσίευσε και πολλά άλλα μυθιστορήματα, καθώς και βιβλία διά παιδία. Τω 1909 απενεμήθη εις αυτήν το βραβείον Νόμπελ διά την φιλολογίαν και τω 1914 διωρίσθη μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ: Κατόπιν της νέας αυξήσεως της τιμής της βενζίνης, των ανταλλακτικών και των άλλων καυσίμων και λιπαντικών υλών, συνεπεία της εν Ευρώπη εμπολέμου καταστάσεως και της σχετικής γνωματεύσεως του Συμβουλίου Αυτοκινήτων, ο κ. Υπουργός των Σιδηροδρόμων προήλθεν εις την απόφασιν όπως χορηγήση αύξησιν της τιμής των εισιτηρίων […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή