Η Πρόεδρος και ο λαός

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα Πρόεδρος, νέα ήθη, νέα προσέγγιση. Δεν είναι μόνον η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο κορυφαίο αξίωμα, κάτι για το οποίο έγινε, και ορθά, πολύς λόγος.

Αποδεικνύει από την αρχή –και δεν γινόταν πιο δύσκολη αρχή– ότι θα επιμείνει στην αμεσότητα της επαφής με τους συνανθρώπους της. Θα έρθει κοντά στον λαό τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών την ψήφισε για να υπηρετήσει ως ο υπεράνω κομμάτων ανώτατος πολιτειακός άρχων.

Θα λέει την άποψή της, θα μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, όχι μόνο θεσμικά, αλλά και διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα απευθύνεται στην κοινωνία για να την καθοδηγεί, με τη βαθιά ανθρώπινη έννοια του όρου. «Ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας και τους συμπολίτες μας, είναι να μείνουμε μακριά τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της.

Με μια ανάρτηση συνοπτική και γεμάτη μηνύματα, μηνύματα δυνατά και ουσιαστικά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδειξε την πρόθεσή της να βρίσκεται κοντά σε όλους.

«Οι περιορισμοί που μας επιβάλλονται είναι ίσως ασφυκτικοί για την ιδιοσυγκρασία μας ως Ελλήνων. Ομως, πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε. Εχουμε, άλλωστε, αποδείξει και σε άλλες δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας, ότι όταν πρυτανεύουν η ευθύνη και η αλληλεγγύη, ξεπερνούμε τα προβλήματα, όσο ανυπέρβλητα κι αν δείχνουν. Μπορεί όχι αλώβητοι, αλλά σίγουρα δυνατότεροι. Είμαι δίπλα σας».

Με λόγο απλό, μεστό, ζεστό, ψύχραιμο, η Πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν πιστά, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των κρατικών αρχών, προσθέτοντας ότι τις ακολουθεί και η ίδια στο μέτρο που της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είπε όλα όσα έπρεπε να ειπωθούν σε αυτή τη δύσκολη ώρα, και ακόμη περισσότερα. Στέκεται δίπλα μας και μας ζητάει «να απομονωθούμε, χωρίς να νιώθουμε μόνοι».

Και μας ενθαρρύνει: «Θα τα καταφέρουμε. Με πειθαρχία και σύνεση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε». Υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, όλοι καλούνται να κάνουν αυτό που πρέπει, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έναντι του εαυτού τους και του κοινωνικού συνόλου. Με απλά λόγια, να κάνουν το καθήκον τους.

Στα πρώτα αυτά δύσκολα εικοσιτετράωρα στο νέο της αξίωμα, και στον βαθμό που της αναλογεί, η νέα Πρόεδρος το κάνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή