Δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός, έχουμε και τον νεοκομμουνισμό να καλπάζει στον μόνο τόπο συνάθροισης ανθρώπων, στον κυβερνοχώρο. Ολα θα τα ακούσουμε αυτόν τον καιρό και το βασικό επιχείρημα είναι: «νεοφιλελεύθερος μέχρι να σκάσει ο κορωνοϊός και τρέχεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας». Ενα αντίστοιχο επιχείρημα θα ήταν «Δημοκράτης μέχρι να σκάσει ο κορωνοϊός και να καταλάβεις πόσο επιβλαβές είναι το δικαίωμα της συνάθροισης», ή (καλύτερα) «αντισταλινικός μέχρι να σκάσει ο κορωνοϊός και να κλείνεις τις εκκλησιές όπως ο “πατερούλης”». Είναι τα κλασικά επιχειρήματα του κομμουνισμού των ηλιθίων, που ανθεί στη χώρα μας.
Ο σύντροφος της άλλης πλευράς κ. Νικήτας Κακλαμάνης εμφανίστηκε στην ΕΡΤ οργισμένος: «Ολα τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια που έγραφαν τόσα χρόνια σχετικά με το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όταν ξεπεραστεί αυτή η κρίση, να μην ξαναπιάσουν την πένα τους…» (16.3.2020). Βεβαίως, τα «παπαγαλάκια» καλόν είναι να μη θυμούνται και θυμίζουν την αποκάλυψη ότι «τέσσερις φαρμακευτικές εταιρείες πλήρωσαν μέρος των εξόδων μιας προεκλογικής του εκδήλωσης που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου του 2004 και λίγες μέρες μετά ο κ. Κακλαμάνης έγινε υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Ν.Δ.» («Ελευθεροτυπία» 7.10.2006). Κατά τη θητεία αυτής της κυβέρνησης υπερδιπλασιάστηκε η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 2,1 δισ. το 2003 σε 5,09 δισ. το 2009.
Θα γίνει μεγάλη πολιτική και συνδικαλιστική σπέκουλα πάνω στις πλάτες των γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ, οι οποίοι πραγματικώς κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αναχαίτιση της επιδημίας. Εδώ, βγήκε γιατρός-μέλος αριστερίστικου κόμματος και απαίτησε (!) από την κ. Μαρέβα Μητσοτάκη «μη με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω», δεν θα ακούσουμε τις μύριες ανοησίες για να δικαιολογηθούν όλες οι παθογένειες του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουμε ώστε να εξυπηρετούνται συνδικαλιστές, υποψήφιοι υπουργοί Υγείας (στα προεκλογικά τους έξοδα), δήμαρχοι που πουλάνε «αγωνιστικό φρόνημα» στις τοπικές κοινωνίες για να κρατηθεί ανέπαφη κατακερματισμένη νοσοκομειακή περίθαλψη;
Γράφαμε προ μηνών για την «άτυχη καθηγήτρια που υπέστη ανεύρυσμα στην Αρχαία Ολυμπία και, παρά το γεγονός ότι ο νομός Ηλείας έχει δύο νοσοκομεία, έπρεπε να μεταφερθεί 334 χιλιόμετρα μακριά, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να καταλήξει έξω από την Αρτα» («Πεθαίνοντας στον δρόμο» 19.12.2019).
Να σημειώσουμε ότι και ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που γύρισε από τους Αγίους Τόπους, πήγε πρώτα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας (διασπείροντας τον ιό), μετά στο νοσοκομείο του Πύργου (χάνοντας χρόνο) και κατέληξε (δυστυχώς και μεταφορικώς) στο νοσοκομείο του Ρίου. Τόσο καλό είναι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για το οποίο τα «νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια» δεν πρέπει να ομιλούν.