80 χρόνια πριν στην «Κ» 12-4-1940

80 χρόνια πριν στην «Κ» 12-4-1940

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩΜΕΝ»: Εις την Βουλήν των Κοινοτήτων παρετηρήθη το απόγευμα ζωηρά κίνησις, εν αναμονή των δηλώσεων του κ. Τσώρτσιλ. Αι πρώται επερωτήσεις, αι οποίαι είχον υποβληθή, δεν ηκούσθησαν σχεδόν, λόγω των συνομιλιών αι οποίαι εγίνοντο και αίτινες κατεδείκνυον, όπως συμβαίνει εις εξαιρετικάς περιπτώσεις, ότι η Βουλή ήτο ανυπόμονος να γίνη αμέσως συζήτησις επί του θέματος της ημέρας. […] «Η ναζιστική κυβέρνησις», συνέχισεν ο κ. Τσώρτσιλ, «ηθέλησε να ισχυρισθή ότι η εισβολή της εις Νορβηγίαν και Δανίαν ήτο συνέπεια της ενεργείας μας εν τη αποφράξει του νορβηγικού διαδρόμου. Αναμφιβόλως όμως δύναται να αποδειχθή ότι όχι μόνον αι προετοιμασίαι των εγένοντο προ μηνός και πλέον, αλλά και ότι αι κινήσεις των στρατευμάτων και πλοίων των ήρχισαν προτού τοποθετηθούν. […] Νέα παραβίασις διεπράχθη από μέρους της ναζιστικής Γερμανίας εναντίον μικράς και φιλικής χώρας και η νορβηγική Κυβέρνησις και ο λαός της χώρας αυτής έλαβον σήμερον τα όπλα διά να προασπίσουν την ζωήν των και τους οίκους των. Θα τους βοηθήσωμεν δι’ όλων των μέσων τα οποία διαθέτομεν».

ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ: Ενας ραπτικός οίκος του Λονδίνου ενεπνεύσθη από τον πόλεμον και εδημιούργησε το «καμουφλαρισμένο» φόρεμα. Δεν πρόκειται, όπως εδηλώθη, παρά περί του αρμονικού συνδυασμού διαφόρων χρωμάτων, εις τον συνδυασμόν δε αυτόν έδωσεν το όνομα «καμουφλάζ».

ΑΙ ΝΩΠΑΙ ΟΠΩΡΑΙ: Το υπουργείον της Γεωργίας ανήγγειλε τα εφετεινά μέτρα οργανώσεως της εξαγωγής οπωρών. Η εφετεινή του προσπάθεια όμως θα προσκρούση εις τας εκ του πολέμου δυσκολίας μεταφορών και εξευρέσεως αγορών καταναλώσεως ειδών μάλλον πολυτελών ως τα φρούτα. Εν τούτοις, ο ζήλος τόσων εξαγωγέων όσον και των αρμοδίων κρατικών υπηρεσίων δεν πρέπει να μη τύχη ενθαρρύνσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή