Εντολή: επίθεση στον Τσιόδρα

Εντολή: επίθεση στον Τσιόδρα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επιδημία του κoρωνοϊού πήγε σε δεύτερη μοίρα η πολιτική, ή έτσι πιστεύουν κάποιοι, επειδή οι κομματικές αντιπαραθέσεις «στολίζουν» παραδοσιακά την ελληνική καθημερινότητα μέσω των μίντια. Στην πραγματικότητα, η πολιτική δεν εξαφανίζεται ποτέ σε οποιαδήποτε κοινωνική μορφή και βέβαια αποτελεί σημαντικό συστατικό όλων των κυβερνητικών ενεργειών, δηλώσεων και αποφάσεων της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι τα μίντια ασχολούνται μονοθεματικά με τον κορωνοϊό δεν σημαίνει ότι η πολιτική βρίσκεται σε ύφεση. Απλώς, οι κομματικές αντιπαραθέσεις «δεν πουλάνε» όσο στην π.Κ. (προ Κορωνοΐου) εποχή…

Προφανώς, αυτό το τελευταίο απασχολεί και φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις καλές επιδόσεις της κυβέρνησης, αρχικά στην αντιμετώπιση της καθοδηγούμενης από την Αγκυρα εισβολής μεταναστών κυρίως στον Εβρο και μετά στην αντιμετώπιση της κορωνοϊκής λαίλαπας, που συνοδεύεται από μέτρα οικονομικής στήριξης του πληθυσμού, αλλά και ενέργειες εκσυγχρονισμού του κράτους. Αυτή είναι μάλλον η πολιτική ερμηνεία των «άγαρμπων» προσπαθειών που κάνουν τις τελευταίες μέρες διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά τους στον χώρο των μίντια και των κοινωνικών δικτύων.

Ο χαρακτηρισμός «άγαρμπες» είναι επιεικής για τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιπολιτευθεί  την κυβέρνηση συντηρώντας την κομματική αντιπαράθεση. Μένουμε, όμως, σε αυτόν το χαρακτηρισμό για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με αναγνώστες που «σοκάρονται» με κάθε παρέκκλιση από την πολιτική ορθότητα, ακόμη και στην έκφραση. Αν και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντα επιζητούν τον «καβγά» έξω από τα όρια της πολιτικής ορθότητας, γιατί αυτό είναι το  γήπεδό τους. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά, εξ ου και οι βάναυσες επιθέσεις κατά του Σωτ. Τσιόδρα. Ο κ. Τσιόδρας επελέγη ως στόχος γιατί (σωστά) κρίθηκε από τους Συριζαίους ότι τα μέτρα που αυτός και το επιτελείο που τον περιβάλλει εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση –και εκείνη υιοθέτησε– της προσφέρουν πόντους. Και ακόμη περισσότερους πόντους της προσφέρει ο τρόπος που ενημερώνει την κοινή γνώμη ο ίδιος. Το επικοινωνιακό του χάρισμα. Δεν έχει σημασία που δεν είναι πολιτικός. Σημασία έχει για τους συγκεκριμένους ότι πρέπει να λασπωθεί και να αποδομηθεί, γιατί με την επιτυχία των μέτρων και τη διεισδυτικότητά του στις γραμμές των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ζημιά στο κόμμα τους. Τρανό παράδειγμα η δήλωση του τέως υπουργού Υγείας επί δικής τους κυβέρνησης, Ανδρ. Ξανθού, ότι ο Σωτ. Τσιόδρας είναι μία εξαιρετική επιλογή και αυτόν θα επέλεγε και μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν βρισκόταν στα πράγματα στη κορωνοϊκή συγκυρία…

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η προσωπική επίθεση στον Σωτ. Τσιόδρα ανατέθηκε σε άνθρωπο που όταν έγινε η έκρηξη στο Τσερνόμπιλ έγραφε, από άλλο μετερίζι τότε, ότι επρόκειτο για προπαγανδιστικό παραμύθι της άθλιας Δύσης. Ούτε ότι την αποδόμηση των κυβερνητικών μέτρων την έχει αναλάβει πρώην υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να μιλάει στην «ψυχή» των πασοκογενών οπαδών. Ολα αυτά είναι σίγουρα συντονισμένα από την ηγεσία! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή