Θεωρείο (15/04/20)

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυλιόμενες από Μαξίμου

Δημοσκοπήσεις με επίκεντρο αποκλειστικά την οικονομία τρέχουν αυτό το διάστημα για λογαριασμό του Μαξίμου. Οι ερωτήσεις προς τους πολίτες δεν έχουν να κάνουν πλέον με το πώς κρίνουν τους χειρισμούς για τον κορωνοϊό και την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά εστιάζουν στο μέλλον, δηλαδή στην εξαγωγή συμπερασμάτων για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με επίκεντρο την οικονομία. Συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ερωτώνται ανά ηλικία, φύλο και οικονομική και επαγγελματική κατάσταση, πώς βλέπουν οικονομικά τη μετά κορωνοϊό εποχή και φυσικά τι ψηφίσαν στις προηγούμενες εκλογές και τι θα ψηφίζαν αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή. Για να προλάβω εκείνους που θα πουν πως το Μαξίμου ετοιμάζεται για εκλογές, να πω πως τέτοιες δημοσκοπήσεις κάνουν σταθερά οι κυβερνήσεις σε όλες τις φάσεις της διακυβέρνησής τους. Τα συμπεράσματα, πάντως, θα δίνουν πλήρη εικόνα για την επόμενη μέρα.

Η έκπληξη με Μητσοτάκη

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν χθες οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. με θέμα τις επιπτώσεις που έχουν προκληθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την πανδημία του κορωνοϊού. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο επικεφαλής των Ελλήνων ευρωβουλευτών Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε καλέσει στο τηλέφωνο τον πρωθυπουργό. Αφού ξεκίνησε η σύσκεψη, ο πρωθυπουργός ανταπέδωσε την κλήση, πετυχαίνοντας τη διάσκεψη σε εξέλιξη. Ο Μεϊμαράκης τον κάλεσε για live συμμετοχή και ο Μητσοτάκης δεν αρνήθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει και αυτός στην τηλεδιάσκεψη προς… τέρψιν των ευρωβουλευτών, που δεν περίμεναν πως θα βρεθούν σε σύσκεψη με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Κανονικά το Ευρωκοινοβούλιο

Επί τη ευκαιρία να πούμε πως το Ευρωκοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά με τηλεδιασκέψεις και μάλιστα την Πέμπτη έχει Ολομέλεια με αρκετές ψηφοφορίες που σχετίζονται με μέτρα για τον κορωνοϊό. Εξ ου προφανώς και το τηλεφώνημα Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη, καθώς πάντα πριν από τις ψηφοφορίες οι δυο τους είναι σε ανοικτή γραμμή.

Ομαδικός παίκτης ο Κικίλιας

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB o Βασίλης Κικίλιας αναδεικνύεται ο πιο δημοφιλής υπουργός, με πάνω από 70% θετικές γνώμες. Θα πει κάποιος: λογικό, καθώς το υπουργείο στο οποίο ηγείται είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αλλά μόνο απλό δεν είναι, καθώς τίποτα δεν έγινε διά μαγείας. Ο Κικίλιας ήδη από τον Ιανουάριο, πριν έλθει η πανδημία στην Ελλάδα, είχε προετοιμαστεί καταλλήλως. Και σήμερα δίνει μεθοδικά μια μάχη χωρίς να επιδιώκει τη δημοσιότητα, σε καθημερινή βάση, επιλέγοντας τα μετόπισθεν, για να μιλήσουμε και με αθλητικούς όρους. Εξάλλου και ως επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής ήταν ομαδικός παίκτης.

Αθόρυβη δουλειά

Αξιοσημείωτη είναι και η δημοτικότητα του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έρχεται δεύτερος σε θετικές γνώμες με 67%. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει προσαρμόσει όλες τις δυνατότητες που του δίνει το υπουργείο στις μεγάλες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η κρίση. Και αυτό φαίνεται πως γίνεται αντιληπτό από τους πολίτες, που το επιβραβεύουν.

Ελπιδοφόρος μέσω YouTube

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ούτως ή άλλως είχε εντάξει τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας στην υπηρεσία της επαφής του με τους πιστούς. Πόσο μάλλον τώρα με τη γενικευμένη καραντίνα. Προχθές μάλιστα, χρησιμοποιώντας όλες τις πλατφόρμες –YouTube, Facebook– μίλησε για ένα δύσκολο και επίκαιρο θέμα, τη σχέση επιστήμης και πίστης. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο για τον Ελπιδοφόρο. Αξιοσημείωτο πως τη συζήτηση παρακολούθησαν πάνω από 40.000 πιστοί.

Η κατ’ οίκον προπόνηση Πετρούνια

Τηλεδιάσκεψη με ολυμπιονίκες, νυν και πρώην πρωταθλητές που έχουν δοξάσει την Ελλάδα είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντάς τους τα εύσημα για τη συνδρομή τους στην επιτυχία τού «Μένουμε σπίτι». Οι αθλητές μίλησαν όλοι, περιγράφοντας μεταξύ άλλων τις δυσκολίες της προπόνησης κατ’ οίκον. Ο «χρυσός», μάλιστα, Πετρούνιας είπε πως προπονείται σπίτι με κάτι κρίκους που είχαν ξεμείνει από μια φωτογράφιση.

Ανοιγμα στο ΚΙΝΑΛ

Σας έγραφα τις προάλλες πως στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν βάλει με τα ΜΜΕ, θεωρώντας πως δεν καλύπτουν επαρκώς τις θέσεις του κόμματος. Η θέση αυτή εκφράστηκε και επισήμως, καθώς ο Αλ. Χαρίτσης με επιστολή στο ΕΣΡ ζητεί ίση μιντιακή μεταχείριση. Την ίδια ώρα, το θέμα εγείρεται και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα αναφερθώ στον Κ. Ζαχαριάδη, που με αιχμηρό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμαρτυρήθηκε πως η δωρεά μηχανημάτων από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Καστοριάς δεν βρέθηκε χώρος για να δημοσιευθεί. Μάλιστα ο Ζαχαριάδης έκανε και ένα εύσχημο άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως και αντίστοιχες δράσεις της Χαρ. Τρικούπη έχουν εξαφανιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή