80 χρoνια πριν… 15-4-1940

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΗΘΕΙΑ: […] η επίσημος Νορβηγική κυβέρνησις εζήτησε παρά των Συμμάχων την άμεσον αποστολήν εκστρατευτικού σώματος μετά πολεμοφοδίων διότι η υπό των Γερμανών κατάληψις της περιφερείας του Οσλο [φωτ.] και των κυριωτέρων επακτίων οχυρώσεων […] στερεί τον ολονέν συγκροτούμενον νορβηγικόν στρατόν επαρκών πολεμικών μέσων διά την διεξαγωγήν του αναληφθέντος πολέμου.

ΖΟΛΑ: Εωρτάσθη η εκατονταετηρίς από της γεννήσεως του Αιμιλίου Ζολά. Εις το Μενταί πρόκειται ν’ ανοίξη ένα μουσείον εις μνήμην του μεγάλου συγγραφέως. Ο Ζολά υπήρξεν ήρως πολλών περιπετειών. Πρώτον διότι ησχολήθη με την πολιτικήν και εκρίθη έτσι διά της πολιτικής του γνώμης μάλλον παρά διά τον αληθινόν του χαρακτήρα. Η γαλλική κυβέρνησις μετέφερε τα οστά του εις το Πάνθεον, ολιγώτερον διά τα μυθιστορήματά του παρά διά την δημοσίαν του δράσιν. […] είναι δυνατός δημιουργός, ολιγώτερον προσώπων παρά μύθων, ζωγράφος, όχι της πραγματικότητος αλλά των παραμορφώσεων της φαντασίας του, τας οποίας του επιβάλλει η πραγματικότης. Παρά τα κενά, παρά τα σφάλματα, το έργον του, βορβορώδες και ελκυστικόν συγχρόνως είναι προωρισμένον να επιζήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή