Πορνογραφικός «πατριωτισμός»

Πορνογραφικός «πατριωτισμός»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ετάζων καρδίας και νεφρούς γνωρίζει βέβαια πόσοι από εκείνους που υποδύονται τους πιστούς του προσεύχονταν προσευχή ιταμή: Να είναι μετανάστης ή πρόσφυγας το πρώτο εν Ελλάδι κρούσμα του κορωνοϊού. Ωστε να ’χουν να λένε για τους βρωμομουσουλμάνους που μας κουβαλάνε όλες τις αρρώστιες του κόσμου, φυματιώσεις, ελονοσίες, τώρα και COVID-19. 

Εμείς, απλοί θνητοί, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πόσο θα στενοχωρήθηκαν οι ακόλουθοι ενός ελληνοχριστιανισμού χουντικού τύπου που δεν ευοδώθηκαν οι προσευχές τους. Πόσο θα δηλητηριάστηκαν οι χρυσαυγίτες, που από τη λατρεία του θεούλη Αδόλφου πέρασαν στην τάχα υπεράσπιση του τάχα διωκόμενου χριστιανισμού, όταν άκουσαν πως οι πρώτοι μαζικοί μεταφορείς του ιού ήρθαν από τους Αγίους Τόπους, όχι από το Πακιστάν. Και πόσο θα πικράθηκαν μαζί τους οι βελοπουλιστές, που είδαν επίσης τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται. Αλλά και κάτι σταγονίδια (εν έτει 2020) σαν τον νεοδημοκράτη αντιδήμαρχο Στυλίδας, που την 21η Απριλίου βγήκε καμαρωτός στο φέισμπουκ, με τη σημαία των συνταγματαρχών, να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στους λοιπούς χουντολάτρες, όποιο δημοκρατικό προσωπείο κι αν κρύβει την αλήθεια τους. Και κάτι χυδαιολαϊκιστές επίσης, υπηρέτες της κιτρινορόζ παραδημοσιογραφίας, που εναλλάσσουν τα πρωτοσέλιδά τους ανάμεσα σε «βίλες οργίων εν μέσω καραντίνας» και «θαύματα στους Αγίους Ισιδώρους και στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών».

Και να που βρήκαν ευκαιρία χαιρεκακίας όλο αυτοί, κι όσοι άλλοι μοιράζονται τη μεταμφιεσμένη σε χριστιανική φιλοπατρία κακοήθειά τους. Τους την πρόσφεραν τα κρούσματα κορωνοϊού στη «δομή φιλοξενίας μεταναστών» στο Κρανίδι. Στο ξενοδοχείο δηλαδή όπου ζουν περίπου 500 αιτητές ασύλου, κυρίως μονογονεϊκές οικογένειες από αφρικανικές χώρες. Αντί να νοιαστούν για τον κίνδυνο που  αντιμετωπίζουν οι πληγέντες, ξένοι και ντόπιοι· αντί να αναδείξουν το γεγονός ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, όμως οι εξετάσεις άρχισαν να γίνονται έπειτα από πέντε μέρες, οδεύουν στην πεπατημένη του ρατσιστικού πορνογραφικού «πατριωτισμού». Χυδαιολογούν λοιπόν για «δίμετρες Αφρικάνες πόρνες» που, ποιος ξέρει τίνων σατανάδων ενεργούμενα και ποιων παθών αθύρματα, υποτίθεται ότι προσφέρονται για ένα τίποτε σε σθεναρά αμυνόμενους χρηστούς οικογενειάρχες. Για να τους βυθίσουν στον ζόφο της αμαρτίας (όπως έκαναν παλιά οι «Λαμπράκισσες με τις μαύρες κάλτσες»), αλλά και της ασθενείας. Τι άλλο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή