80 χρoνια πριν… 2-5-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: Κατά πληροφορίας εκ Βερολίνου ανακοινωθέν του Γερμανικού Στρατηγείου μεταδίδει ότι οι Αγγλοι αποστέλλουν συνεχώς ενισχύσεις εις την Κεντρικήν Νορβηγίαν, με τον σκοπόν να συγκρατήσουν την γερμανικήν προέλασιν, ενώ τα συμμαχο-νορβηγικά στρατεύματα προβάλλουν πείσμονα αντίστασιν περί το Τρόντγεμ. […] Οι ίδιοι ανταποκριταί βεβαιούν ότι αποκατεστάθη πλήρης επικοινωνία μεταξύ Οσλο και Τρόντγεμ.

EΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Με ασυνήθη επιβλητικότητα επανηγυρίσθη χθες εις τον Πειραιά η εθνική ημέρα της εργασίας, μέσα εις ένα περιβάλλον χαράς και ενθουσιασμού. Από πρωίας ολόκληρος η πόλις του Πειραιώς παρουσίαζε πυρετώδη κίνησιν. Χιλιάδες κόσμου, εργάται και υπάλληλοι, συντεταγμένοι και μη, προσήρχοντο από όλα τα σημεία της πόλεως προς την πλατείαν Κοραή. […] Διά να λάβει κανείς μίαν αμυδράν ιδέαν της χθεσινής κολοσσιαίας και αυτόχρημα ιστορικής συγκεντρώσεως του Πειραιώς, αρκεί να λεχθή μόνον, ότι αυτή υπελογίζετο εις 350.000 λαού. […] Ο λόγος του κ. Πρωθυπουργού ηκούσθη ευκρινέστατα από όλα τα σημεία της παμμεγέθους συγκεντρώσεως, χάρις εις το εγκατασταθέν δίκτυον μεγαφώνων. Συνεργεία εξ άλλου κινηματογραφιστών εκινηματογράφησαν την συγκέντρωσιν και την επιβλητικήν, αλλά και τόσο γραφικήν εργατικήν παρέλασιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή