SOS θέμα για μαθητές: τι εστί ΑΠΔΠΧ;

SOS θέμα για μαθητές: τι εστί ΑΠΔΠΧ;

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και στη Δικαιοσύνη δηλώνει ότι θα προσφύγει η ΟΛΜΕ στην περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας επιμείνει στην οδηγία προς τους εκπαιδευτικούς για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων τους για όσους μαθητές Γ΄ Λυκείου δεν προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες από τη Δευτέρα, μετά τη δίμηνη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων. Η ΟΛΜΕ επικαλείται το άρθρο 9A του Συντάγματος περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, καθώς και απόφαση της ΑΠΔΠΧ.

Η ομοσπονδία δεν λέει, ωστόσο, πώς θα διδαχθούν μαθητές που θα παραμείνουν στο σπίτι. Απλώς προτείνει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και να συνεχίσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, για τα οποία πάντως επίσης διαμαρτύρεται ότι δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι μαθητές που δεν έχουν υπολογιστή!

Από την άλλη, η επιχειρηματολογία της ΟΛΜΕ δεν βασίζεται σε τεχνικές δυσκολίες της ζωντανής αναμετάδοσης. Αλλωστε, είναι τεχνικά εφικτό η κάμερα να μη δείχνει πρόσωπα μαθητών στην τάξη.

Ολα αυτά είναι προφάσεις, που υποκρύπτουν τον αντιπολιτευτικό τακτικισμό της ΟΛΜΕ κατά του υπουργείου Παιδείας, με δεδομένο το άλλο ανοιχτό μέτωπο στις σχέσεις των δύο πλευρών που αφορά σειρά θεμάτων, όπως η εξαγγελία για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Βέβαια, από τη στάση της η ΟΛΜΕ εκτίθεται στα μάτια των γονιών και της κοινής γνώμης. Τι φοβάται η ομοσπονδία, όταν προειδοποιεί πως δεν θα επιτρέψει τα «ζωντανά» μαθήματα; Με τον τρόπο αυτόν ενισχύει όσους υποστηρίζουν ότι οι καθηγητές ανησυχούν μήπως κάνουν κάποιο λάθος στον πίνακα και εκτεθούν στα μάτια των γονιών. Το θέλει;

Αλλά, για σταθείτε! Ακόμη και εάν αυτό συμβεί –εάν ένας εκπαιδευτικός κάνει λάθος–, ποιο είναι το πρόβλημα; Ποιος… αλάθητος δημόσιος λειτουργός και επαγγελματίας θα του κουνήσει το δάχτυλο;

Η ΟΛΜΕ, το υπουργείο Παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα οφείλουν να στηρίζουν έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και να μην τους υπονομεύουν, προσπαθώντας να τους χαϊδέψουν με ψηφοθηρικές και συντεχνιακές τακτικές. Οι σοβαροί εκπαιδευτικοί δεν κινδυνεύουν από τυχόν λάθη τους. Και αυτό το γνωρίζουν και η κοινή γνώμη και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Από τον πολιτικάντικο λαϊκισμό κινδυνεύουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή