80 χρoνια πριν… 9-5-1940

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NAΡΒΙΚ: […] καθ’ α μεταδίδει ο εν Στοκχόλμη ανταποκριτής της λεττονικής εφημερίδος «Μπριβατσέμε», πολλαί μονάδες Γερμανών αλεξιπτωτιστών κατώρθωσαν να προσγειωθούν βορείως του Νάρβικ. Ο αυτός ανταποκριτής προσθέτει ότι αγγλικόν υποβρύχιον ετορπίλλισε παρά τας νορβηγικάς ακτάς το σουηδικόν ατμόπλοιον «Ούνμαρκ», το οποίον κατηυθύνετο από το Στάβαγκερ εις γερμανικόν λιμένα, φέρον τους Γερμανούς επιτρόπους ελέγχου.

ΠΛΗΡΗ: […] ο πρωθυπουργός Αλυ Μάχερ πασάς είπεν ότι τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία έλαβεν η Αίγυπτος είναι πλήρη και η χώρα είναι προφυλαγμένη κατά πάσης εκπλήξεως.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Χθες εγένοντο τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος φοιτητικού Σκοπευτηρίου. Δεν γνωρίζομεν πώς θα λειτουργήσει και αν η άσκησις των φοιτητών θα είναι υποχρεωτική. Νομίζομεν όμως ότι τοιαύτη πρέπει να είναι. Η απόκτησις της σκοπευτικής ικανότητος αποτελεί διά την νεολαίαν του έθνους εν πλεονέκτημα το οποίον είναι χρησιμώτατον εις περίπτωσιν πολέμου. […] Αρκεί, άλλως τε, να σκεφθώμεν ότι […] η κατά την στρατιωτικήν θητείαν άσκησις εις την σκόπευσιν είναι εσπευσμένη, διά να αντιληφθώμεν την αποστολήν του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή