80 χρoνια πριν… 23-5-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΛΑΝΔΡΑ: […] σφοδρά μάχη διεξάγεται την στιγμήν ταύτην εις την Φλάνδραν και εις την ζώνην του Καλαί, μεταξύ των γερμανικών δυνάμεων, αι οποίαι περισφίγγουν τον κλοιόν, και των αγγλικών, βελγικών και γαλλικών στρατευμάτων, τα οποία ζητούν να διανοίξουν δίοδον προς τους λιμένας. Ο νέος θύλαξ τον οποίον ήνοιξαν οι Γερμανοί έχει μήκος 100 χμ. και βάθος 80 χμ. Ο Γάλλος αρχιστράτηγος Βεϋγκάν εξαπέλυσε εφ’ ολοκλήρου του μετώπου μικράς επιθέσεις με την ελπίδα ν’ ανακαλύψη το ασθενές σημείον του εχθρού, μέχρι της στιγμής όμως όλαι αι απόπειραι αύται ναυάγησαν.

ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ: Εις την Βουλήν των Κοινοτήτων ο σερ Τζων Αντερσον ως αρμόδιος υπουργός εισηγήθη την εις δευτέραν ανάγνωσιν ψήφισιν νομοσχεδίου περί προδοσίας, διά του οποίου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ποινή του θανάτου εις τινας περιπτώσεις κατασκοπείας ή σαμποτάζ, εφ’ όσον αι πράξεις αύται ενεργούνται προς τον σκοπόν τού να βοηθηθή ο εχθρός.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ: […] μέγας αριθμός βομβαρδιστικών αεροπλάνων εκ των παραγγελθέντων εν Αμερική ευρίσκονται εν πλω προς τους συμμαχικούς λιμένας και τινά έφθασαν ήδη εκεί. Πρόκειται περί αεροπλάνων νεωτάτου τύπου και εξαιρετικώς ισχυρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή