80 χρoνια πριν… 2-6-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΟΒΑΚΙΑ: […] Τι είναι τούτο το κακό, παιδιά μου, με τα παπούτσια των κυριών; Μα γοβάκια είν’ αυτά που άρχισαν να φορούν από τον περασμένο χρόνο ή ολλανδικά ξυλοτσάρουχα; Ο αεροδυναμισμός έχει κατεβή από το κεφαλάκι τους στα πόδια. Βλέπετε σόλες τρεις οκάδες και τακούνι τρισήμισυ. Και από τότε –ω Κύριε!– τι φτέρνες Αχιλλέως δεν παρελαύνουν! Το συνηθισμένο γοβάκι, φιλάνθρωπο, σκέπαζε τις φοβερές αυτές φτέρνες. Τ’ αεροδυναμικά παπούτσια, σαν να μην έφθανε ότι τις ξεσκεπάζουν, βάλθηκαν να τις δείχνουν ανάγλυφες επάνω σε τετραώροφα και πενταώροφα τακούνια, που μοιάζουν με πολυκατοικίες. Τι παρελάσεις από φτέρνες ρωμαλέες, τι αρώματα πατρογονικών πλυσταριών και τσοκάρων που έπρεπε ν’ αποφεύγωνται αντί πάσης θυσίας.

ΦΛΑΝΔΡΑ: Τα υπόλοιπα τμήματα του ηττηθέντος αγγλικού εκστρατευτικού σώματος επεχείρησαν σήμερον να διαφύγουν και, επιβάντα μικρών σκαφών πάσης κατηγορίας, προσεπάθησαν να φθάσουν μέχρι των πολεμικών σκαφών και των οπλιταγωγών, τα οποία ήσαν ηγκυροβολημένα εις τον όρμον της Δουνκέρκης. Η γερμανική αεροπορία εματαίωσε της απόπειραν δι’ ακαταπαύστων επιθέσεων των αεροπλάνων, τύπου Γιούνκερς, τα οποία έδρων κατά των οπλιταγωγών διά κατακορύφου πτήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή