80 χρoνια πριν… 10-6-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: […] οι ονομασθέντες εσχάτως 15 νέοι [Γάλλοι] στρατηγοί, εζήτησαν 1.000 τανκς των 100 τόννων έκαστον, 3.000 τανκς των 30-50 τόννων και 6.000 των 10-20 τόννων, με τα οποία είναι  δυνατόν να αντιτάξουν αποτελεσματικήν αντίστασιν εις την γερμανικήν πίεσιν. Κατά τας αυτάς πληροφορίας εκ της αυτής πηγής, η Γαλλία θα ηδύνατο να σωθή, μόνον αν ο αρχιστράτηγος Βεϋγκάν κατώρθωνε να κερδήση χρόνον επαρκή διά την πραγματοποίησιν του κολοσσιαίου τούτου προγράμματος των εξοπλισμών.

ΒΑΣΕΙΣ: […] η Κυβέρνησις των Ηνωμένων Πολιτειών θα προβή εις συνεννοήσεις μετά της πορτογαλικής Κυβερνήσεως σχετικώς με την ενδεχομένην χρησιμοποίησιν των νήσων του Πρασίνου Ακρωτηρίου ως αεροπορικών βάσεων.

ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: […] διά τα οικονομικά έτη 1940-41 και 1941-42 προβλέπεται η αύξησις κατά 3.000 των εις τα σανατόρια και «νοσοκομεία-σανατόρια» κλινών, διά την νοσηλείαν των φυματιώντων, εις τρόπον ώστε αύται να υπερβούν μετά διετίαν εν συνόλω τας 7.000. Κατά την τελευταίαν τριετίαν ελήφθησαν τα κάτωθι μέτρα: 1) Ανακαίνισις  της «Σωτηρίας» διά νέων οικοδομικών εγκαταστάσεων με 600 κλίνας, διά κτιρίου επιμελητείας, εφοδιασμού και πλυντηρίων, δι’ Οίκου Αδελφών και λοιπών συμπληρώσεων […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή