Αγόρια μιας διπλανής πόρτας

Αγόρια μιας διπλανής πόρτας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο μελαχρινά αγόρια που πρωταγωνιστούν τις τελευταίες ημέρες στα media και στις κουβέντες ανάμεσα σε παρέες είναι αυτό που λέμε «αγόρια της διπλανής πόρτας». Τελειώνοντας το σχολείο ο Γιάννης και ο Ευθύμης κατεβαίνουν στην Αθήνα για να ζήσουν το όνειρο της πρωτεύουσας. Η εντυπωσιακή τους εμφάνιση αποτελεί διαβατήριο για να βρίσκουν εύκολα δουλειές που δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες και προσόντα. Ετσι αρχίζουν να δικτυώνονται, να μπαίνουν σε παρέες, να αποκτούν φίλες και γνωστές. Ο 35χρονος με το πραγματικό του προφίλ στο Facebook παρουσιάζει μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Από αυτό το προφίλ κάνει like στις φωτογραφίες του Γιάννη. Εχει όμως κι ένα δεύτερο προφίλ με το ψευδώνυμο Κωνσταντίνος Χ., μέσα από το οποίο παρακολουθεί κυρίως τη σύντροφό του. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο 35χρονος επιτέθηκε στον Γιάννη θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στη σχέση του με μια 40χρονη. Μία σχέση όμως, που όπως κατέθεσε η  ίδια στις Αρχές, ήταν ελεύθερη χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Είναι η γυναίκα που –άθελά της–έγινε αφορμή ο Ευθύμης να αρχίσει να φαντάζεται διάφορα πράγματα και να βυθίζεται μέρα με τη μέρα σε μια στρεβλή πραγματικότητα.

Εκείνη την εποχή ο Ευθύμης είχε παθιαστεί με τον Γιάννη. Ηταν τέτοια η εμμονή του που τον παρακολούθησε στο σπίτι του για να του επιτεθεί· έγινε όμως αντιληπτός από τους γείτονες και ανέβαλε την επίθεση. Ο 35χρονος τις μέρες της καραντίνας κατέστρωνε προσεκτικά το σχέδιό του. Αυτή τη φορά το φρικαλέο σκηνικό δεν θα στηνόταν έξω από το σπίτι του αγοριού.

Τα σημειώματα του κατηγορουμένου για την επίθεση μοιάζουν κάπως ακατάληπτα και δεν θυμίζουν διόλου ημερολόγιο ανδρικών σκέψεων. Μετά τη σύλληψή του για την επίθεση εις βάρος του Γιάννη, ο Ευθύμης μεταφέρθηκε στο ανακριτικό γραφείο και μετά πάλι στο περιπολικό. Τον συνόδευε ένας κοκκινομάλλης άνδρας αστυνομικός, ο οποίος τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα και τα φλας. Ενας εντυπωσιακός άνδρας, ο οποίος με την ενδυμασία του, το μπουφάν του, τα γυαλιά του και το χαρακτηριστικό χτένισμά του θύμισε, σε στυλ, τον Τομ Κρουζ στις «Επικίνδυνες Αποστολές».

(Αν αντιστρέψει κανείς το φύλο των πρωταγωνιστών, το αποτέλεσμα είναι η δημοσιογραφική κάλυψη της επίθεσης με το βιτριόλι. Κι αυτό από μόνο του είναι ένα πολιτικό σχόλιο: για τον σεξισμό στην Ελλάδα, τη λειτουργία των ΜΜΕ, της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης καθώς και την παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου.) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή