80 χρoνια πριν… 20-6-1940

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ: Εν αναμονή της γνωστοποιήσεως των όρων των κ.κ. Χίτλερ και Μουσσολίνι διά την σύναψιν ανακωχής […], ο στρατάρχης Πεταίν εξ ονόματος της νέας εκ Στρατηγών γαλλικής κυβερνήσεως, είπεν ότι ουδέν είναι δυνατόν να λεχθή μετά θετικότητος περί της μορφής την οποίαν θα λάβη η μετά της Γαλλίας συνθηκολόγησις. […] Η κυβέρνησις του Ράιχ δηλοί ότι είναι ετοίμη να παράσχη εις την γαλλικήν κυβέρνησιν πληροφορίας περί των όρων διά την κατάπαυσιν των εχθροπραξιών, ευθύς ως γνωσθούν τα ονόματα των Γάλλων απεσταλμένων [φωτ.].

ΝΤΕ ΓΚΩΛ: Ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Πομαρέ εξέδωσεν ανακοινωθέν δι’ ου αποκηρύσσει την χθεσινήν από ραδιοφώνου ομιλίαν του στρατηγού Ντε Γκωλ, πρώην μέλους της γαλλικής κυβερνήσεως, ο οποίος συνέστησε την πλήρη ένωσιν της Γαλλίας και της Αγγλίας και την συνέχισιν της αντιστάσεως.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ: Το Ρώυτερ μεταδίδει ότι η πολεμική κυβέρνησις ενέκρινε ευρύ σχέδιον απομακρύνσεως των παιδίων εκ Μεγάλης Βρετανίας προς τας Κτήσεις. Προβλέπεται ότι αμέσως θα αποσταλούν εις τας κτήσεις 20.000 παιδία […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή