Υποκρισίας το ανάγνωσμα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορούμε να εικάσουμε ότι συμβαίνουν πολλά στις σχέσεις πολιτικών – ΜΜΕ αλλά τα μόνα απτά στοιχεία που έχουμε είναι η αποκάλυψη των συνομιλιών που είχε η ηγεσία ενός κόμματος με εκδότη πριν από το 2015. Από τη συνομιλία αυτή αποκαλύφθηκε ότι ζήτησαν από τον εκδότη την αλλαγή διευθυντή της εφημερίδας και την τοποθέτηση «ημετέρου» στη θέση. Η ηγεσία αυτού του κόμματος ήταν του ΣΥΡΙΖΑ…

Λέμε πολλά επίσης για τη διαφθορά στην πολιτική «καταλαβαίνουμε και μαθαίνουμε ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι κάποιοι υπουργοί «έκαναν το δικό τους outsourcing», αλλά το πιο πρόσφατο στοιχείο που έχουμε είναι τα ηχητικά που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας κ. Σάμπυ Μιωνής. Τα παραπάνω –που καταγράφονται σε εισαγωγικά– είναι λόγια κορυφαίου υπουργού και η κυβέρνηση στην οποία αναφέρεται είναι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η χαχαμπούχα Αριστερά συκοφάντησε πολύ την ιδιοκτησία ακινήτων και την αξιοποίησή τους. Γράφτηκαν δακρύβρεχτα άρθρα για «εκμετάλλευση του πόνου των προσφύγων», για κάποιους «που πλουτίζουν από τη δυστυχία των άλλων» και τα λοιπά, και τα λοιπά. Αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει στην κατοχή του 15 διαμερίσματα τα οποία νοικιάζει αποκλειστικώς σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που στεγάζουν πρόσφυγες. Μην παρεξηγηθούμε και μην αδικήσουμε τον κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. Ουδέν μεμπτόν για την επένδυση που έκανε. Απλώς υπάρχουν οι προηγούμενες «πύρινες καταγγελίες» του κόμματός του για οποιονδήποτε είχε πάνω από τέσσερα ντουβάρια.

Συκοφαντήθηκαν επίσης πολύ και συλλήβδην εκείνοι που έβαλαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες, όπως ειπώθηκαν και πολλά για τους «ιέρακες της αγοράς», εκείνους δηλαδή που επενδύουν σε κεφάλαια και μετοχές τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Από τα «πόθεν έσχες» των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μάθαμε ότι αυτοί είχαν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, τις οποίες μάλιστα δεν επέστρεψαν όταν το πρώτο θλιβερό εξάμηνο του 2015 στέρευαν από ευρώ οι δικές μας. Οι ίδιοι είχαν και έχουν μετοχές στην Goldman Sachs, στην BlackRock, ομόλογα στην FTIF, μετοχές στην Invesco, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην Pioneer. Θα συμφωνήσουμε και πάλι ότι δεν έκαναν κάτι κακό, αν δεν υπήρχε το προηγούμενο της χύδην καταγγελίας όλων των «καπιταλιστών» που «θησαυρίζουν με κόλπα των μετοχών και των κεφαλαίων».

Ακούσαμε πολλά για τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς, για τη Νέα Δημοκρατία που έχει στις τάξεις της πρώην ακροδεξιούς, από ένα κόμμα που συνεργάστηκε αρμονικότατα πέντε χρόνια με τους ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό λοιπόν μάλλον δώσαμε υπερβολική σημασία στους υποκριτές που δείχνουν σε διαφημιστικό σποτ δημοσιογράφους να αρπάζουν πενηντάρικα στον αέρα. Μάλλον, και σε αυτό, εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή