80 χρόνια πριν… 10-07-1940

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: Την πρωίαν σήμερον συνήλθε, κατά τα καθορισθέντα, εις Βισσύ, η συνέλευσις των Γάλλων βουλευτών η οποία θα ενέκρινε την πρότασιν περί συνταγματικής μεταρρυθμίσεως. Ηδη από της εσπέρας της χθες είχε συνέλθη το γαλλικόν υπουργικόν συμβούλιον και ενέκρινε το σχέδιον νόμου, διά του οποίου προβλέπεται η συνταγματική μεταρρύθμισις. Ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Λαβάλ [φωτ.] ανέλαβε να εισηγηθή το νομοσχέδιον ενώπιον του κοινοβουλίου. Η γαλλική Βουλή ενέκρινε διά ψήφων 395 κατά 3 την πρότασιν της κυβερνήσεως περί συγκλήσεως εθνικής συνελεύσεως. Επίσης ενέκρινε πρότασιν περί αναθέσεως εις την κυβέρνησιν Πεταίν του καταρτισμού του νέου Συνταγματικού Χάρτου.

ΔΑΝΕΙΟ: […] Ο υπουργός των Οικονομικών κ. Μοργκεντάου ανεκοίνωσε ότι η κυβέρνησις σκέπτεται να εκθέση εις δημοσίαν εγγραφήν δάνειον 500-700 εκατομμυρίων δολλαρίων. Εντός της ημέρας θα συνεργασθή με τας αρμοδίας υπηρεσίας διά την έκδοσίν του.

«ΡΙΣΕΛΙΕ»: Ο πρώτος λόρδος του Ναυαρχείου κ. Αλεξάντερ […] ανεκοίνωσε την καταστροφήν του νεότευκτου γαλλικού καταδρομικού «Ρισελιέ», 35.000 τόννων, γενομένην δι’ αγγλικής δράσεως εις τον λιμένα του Ντακάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή